Berúgta a tél kertkaput: 10 centi hó hullott ezen a vidéken, a reptéren is nagy a zűrzavar

HelloVidék   
  Megosztom
Berúgta a tél kertkaput: 10 centi hó hullott ezen a vidéken, a reptéren is nagy a zűrzavar

Szépen gyűlik a hó a keleti tájakon, ahol sok helyen 2-6 centis hótakaró borítja be a tájat. A legfrissebb jelentés szerint Debrecenben hullott ezidáig a legtöbb hó, melynek vastagsága a 10 centimétert is eléri, valamint Nyírtelekről is érkezett egy 9 centis észlelés az Időképhez.

A hajnali órákban az északkeleti tájakon átmeneti jelleggel gyenge ónos eső kis eséllyel előfordulhat. A hóval borított tájakon, a hóréteg állapotától függően hófúvás is lehetséges.

Fotó: Dubóczky Krisztina
Fotó: Dubóczky Krisztina

Az intenzív havazás hatására csúszóssá váltak az utak, emiatt pedig az átlagosnál több baleset is történt. Voltak súlyosabb incidensek is, Debrecenben például hókotróval karambolozott egy személyautó egy forgalmas csomópontban. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős.

A téli időjárás a légi közlekedésbe is beleszólt: az erős hátszél miatt nem tudott leszállni a debreceni repülőtéren a müncheni járat, amelynek ezért vissza kellett fordulnia Németországba.

Nagy Krisztina, a Debrecen International Airport sajtóreferense a haon.hu-nak megerősítette a történteket, a hoppon maradt utasokkal folynak az egyeztetések. Ők leghamarabb szombaton kelhetnek útra, illetve a a hétfői járatot ajánlják fel a jegyük beváltására. Hogy a gépen lévő utasok sorsa mi lesz, arról még nincsenek információk.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

havazás

debrecen

nyírtelek

kelet-magyarország

hóesés

hófúvás

tél