Berúgta a tél kertkaput: 10 centi hó hullott ezen a vidéken, a reptéren is nagy a zűrzavar

HelloVidék   
  Megosztom
Berúgta a tél kertkaput: 10 centi hó hullott ezen a vidéken, a reptéren is nagy a zűrzavar

Szépen gyűlik a hó a keleti tájakon, ahol sok helyen 2-6 centis hótakaró borítja be a tájat. A legfrissebb jelentés szerint Debrecenben hullott ezidáig a legtöbb hó, melynek vastagsága a 10 centimétert is eléri, valamint Nyírtelekről is érkezett egy 9 centis észlelés az Időképhez.

A hajnali órákban az északkeleti tájakon átmeneti jelleggel gyenge ónos eső kis eséllyel előfordulhat. A hóval borított tájakon, a hóréteg állapotától függően hófúvás is lehetséges.

Fotó: Dubóczky Krisztina
Fotó: Dubóczky Krisztina

Az intenzív havazás hatására csúszóssá váltak az utak, emiatt pedig az átlagosnál több baleset is történt. Voltak súlyosabb incidensek is, Debrecenben például hókotróval karambolozott egy személyautó egy forgalmas csomópontban. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős.

A téli időjárás a légi közlekedésbe is beleszólt: az erős hátszél miatt nem tudott leszállni a debreceni repülőtéren a müncheni járat, amelynek ezért vissza kellett fordulnia Németországba.

Nagy Krisztina, a Debrecen International Airport sajtóreferense a haon.hu-nak megerősítette a történteket, a hoppon maradt utasokkal folynak az egyeztetések. Ők leghamarabb szombaton kelhetnek útra, illetve a a hétfői járatot ajánlják fel a jegyük beváltására. Hogy a gépen lévő utasok sorsa mi lesz, arról még nincsenek információk.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

havazás

debrecen

nyírtelek

kelet-magyarország

hóesés

hófúvás

tél