Hihetetlen a gyönyörű természeti csoda: a tél közepén borult virágba ez a fa!

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen a gyönyörű természeti csoda: a tél közepén borult virágba ez a fa!

Február közepe van, de az elmúlt enyhe időszaknak köszönhetően virágzik a tavasz hírnöke Pécsett: megjelentek a Mecsek oldalában a mandulafák első virágai.

A mandula igen melegigényes növény, mondhatni, hogy hazánk a mandulatermesztés északi határán fekszik. Elsősorban Baranyában, a Vértes alján, a Budai-hegyekben, a Mátraalján és a Balaton-felvidéken jellemző a termesztése, de a legideálisabb számára a Balaton-Felvidék, írja az Időkép.

A tavaszi fagyok sajnos könnyedén károsíthatják, hiszen a legkorábban virágba boruló gyümölcsünk.

A tömeges virágzásra még egy picit ugyan várni kell, de egy-két korai példány már virágba borult

- számolt be az észlelő, Kiss Csaba.

Érdekesség: 2019-ben éppen egy pécsi fát, a Havas Boldogasszony-templom előtt álló mandulafát választották Európa legszebbjének, ami azóta is minden tavasszal rózsaszín virágpompába borul.

ITT láthatóak fotók a virágzó mandulafáról.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mandulafa

mecsek

baranya megye

virágzás

pécs