Hihetetlen a gyönyörű természeti csoda: a tél közepén borult virágba ez a fa!

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen a gyönyörű természeti csoda: a tél közepén borult virágba ez a fa!

Február közepe van, de az elmúlt enyhe időszaknak köszönhetően virágzik a tavasz hírnöke Pécsett: megjelentek a Mecsek oldalában a mandulafák első virágai.

A mandula igen melegigényes növény, mondhatni, hogy hazánk a mandulatermesztés északi határán fekszik. Elsősorban Baranyában, a Vértes alján, a Budai-hegyekben, a Mátraalján és a Balaton-felvidéken jellemző a termesztése, de a legideálisabb számára a Balaton-Felvidék, írja az Időkép.

A tavaszi fagyok sajnos könnyedén károsíthatják, hiszen a legkorábban virágba boruló gyümölcsünk.

A tömeges virágzásra még egy picit ugyan várni kell, de egy-két korai példány már virágba borult

- számolt be az észlelő, Kiss Csaba.

Érdekesség: 2019-ben éppen egy pécsi fát, a Havas Boldogasszony-templom előtt álló mandulafát választották Európa legszebbjének, ami azóta is minden tavasszal rózsaszín virágpompába borul.

ITT láthatóak fotók a virágzó mandulafáról.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mandulafa

mecsek

baranya megye

virágzás

pécs