Kiderült, eddig maradhat velünk a tavasz: sarki eredetű légtömeggel támad majd a tél

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, eddig maradhat velünk a tavasz: sarki eredetű légtömeggel támad majd a tél

Az időjárásunkat alakító hullámzó frontrendszer egyelőre még térségünkben marad. A folytatásban is kitart a sokévi átlagnál több fokkal melegebb idő, de a rekordok várhatóan nem dőlnek meg – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden az OMSZ előrejelzése szerint az ország délnyugati felén napos idő várható fátyolfelhőkkel, az északkeleti tájakon viszont felhőátvonulások lesznek rövidebb-hosszabb napos időszakokkal.

A folytatásban...

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán a többórás napsütés mellett az ország északi, keleti felén megnövekedhet napközben a felhőzet, és néhol kisebb eső, egy-egy zápor előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A reggel helyenként ködös lehet. Hajnalban -1, +5, kora délután északkeleten 8 és 10, máshol 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön már lényegesen több lesz fölöttünk a felhő, de napközben csak néhol fordulhat elő kisebb csapadék, majd délutántól nyugat felől egyre többfelé készülhetünk esőre, záporokra. A déli, délkeleti szél a dunántúli és középső tájakon élénk lehet. Északon 7 és 9, máshol 10 és 15 fok közé melegszik napközben a levegő.

Pénteken eleinte keleten, északkeleten eshet, nyugat, délnyugat felől azonban egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Délután a napos időszakok mellett elszórtan lehetnek záporok. A nyugati-délnyugati szél főként az ország déli és keleti felén támadhat fel. 9 és 16 fok között alakulnak a maximumok.

Akár a tél is visszatérhet: ugyanis sarki eredetű légtömegek gyűlnek fölénk.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

omsz

tavasz

február