Itt a páratlan lehetőség: ezeket a praktikákat minden hobbikertésznek ismernie kell!

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a páratlan lehetőség: ezeket a praktikákat minden hobbikertésznek ismernie kell!

A zöldségek szinte minden házikertben megtalálhatók, ezért a jó minőségű, egészséges palánta előállítása olyan tudást jelent, amelyet széleskörben lehet hasznosítani. Ennek elősegítése érdekében hirdet gyakorlatközpontú zöldségnövény palántanevelési tanfolyamot a MATE Kertészettudományi Intézete. A kétnapos tanfolyamot március 17-én pénteken és március 18-án szombaton tartják a soroksári telephelyen.

Az ébredező tavasz nemcsak a professzionális, hanem a hobbi kertészek egyik kedvenc időszaka is. Ilyenkor ugyanis az egyik legfontosabb feladat a palántáról szaporított növények nevelése és a későbbi kiültetésre történő előkészítése.

A MATE Kertészettudományi Intézetének Zöldség- és Gombatermesztési Tanszéke több évtizedes elméleti és gyakorlati tudást halmozott fel az ilyenkor elvégzendő feladatokról és a palántázható növények egészen széles skálájáról, így például a paprikáról, paradicsomról, uborkáról, padlizsánról, valamint a tök- és dinnyefélékről is. A kétnapos, gyakorlati képzési programot erre a széles tudásanyagra építve dolgozták ki, kimondottan a palántanevelés témája köré építve.

A kezdő és haladó kertészek számára egyaránt meghirdetett tanfolyam során szó lesz a palánták környezeti igényeiről, a szaporítóanyaggal (vetőmaggal) kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, valamint a palántaneveléshez szükséges eszközökről és műszaki berendezésekről is. A gyakorlati oktatás során a magvetés, tűzdelés, tápanyagutánpótlás és a kiültetésre való felkészítés is sorra kerül. Az elmúlt évtizedben a kertészeti termesztés gyakorlatában általánossá vált a lágyszárú zöldségnövények oltása, amelynek technikáját és módozatait szintén megtanítják a szakértők.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mate

palántázás

tanfolyam

mate kertészettudományi intézet

soroksár