Kiadták a figyelmeztetést: ezekben a városokban már veszélyes a levegő minősége

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: ezekben a városokban már veszélyes a levegő minősége

 Északkeleten veszélyes, illetve egészségtelen a levegő minősége, de gyors javulás jöhet - írta az Időkép.


 

Az elmúlt napok viszonylag csendes időjárása hagyta feldúsulni a levegőben a szálló port. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint többfelé megemelkedett a légszennyező anyagok koncentrációja. Országos szinten a helyzet nem kritikus, a tegnapi mérések adatai alapján egyedül

további négy északkeleti városban (Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Hernádszurdok) egészségtelen, több helyen pedig kifogásolt a levegőminőség.

A hétvége, valamint a következő napok szeles időjárásától ugyanakkor gyors javulás várható. Hétfőn többfelé felélénkül, kedden főként az északkeleti tájakon élénkül fel, sőt erősödik meg a délnyugati szél, ami hamar átkeverheti, kitisztíthatja a levegőt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

egészségtelen levegő