Sándor, József, Benedek, mi lesz már?! Lássuk csak, meghozzák-e hétvégére a meleget

HelloVidék   
  Megosztom
Sándor, József, Benedek, mi lesz már?! Lássuk csak, meghozzák-e hétvégére a meleget

A  három nevezetes férfiú a néphagyomány szerint meghozza a jó időt: „Sándor, József, Benedek, zsákban hozzák a meleget.” A névnapozással a hétvégéig várnunk kell, de addig is, lássuk csak, mit jósolnak nekünk, milyen időnk lesz?

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön már sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből keleten alakulhat ki helyenként futó zápor, esetleg hózápor. Sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északias szelet. Délután 7 és 12 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Pénteken fátyolfelhős-napos időre készülhetünk, csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton élénk, erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. A fagyos reggelt követően délutánra 8 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton túlnyomóan napos időre számíthatunk, csapadék ezen a napon sem várható. Több helyen élénk, északnyugaton lehet erős a délkeleti szél. Reggel még sokfelé fagyhat, de délután már 10-16 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap nyugat felől egyre több felhő sodródhat fölénk, főként magasabb szinteken, de estig mindenhol száraz marad az idő. Több helyen élénk lehet a délies szél. A csúcshőmérséklet 12 és 19 fok között alakulhat. Hétfőn többször megnövekedhet a felhőzet, helyenként előfordulhatnak záporok. A Dunántúlon néhol megélénkülhet az északnyugati szél. Napközben 13 és 18 közé melegedhet a levegő. A folytatás igazi tavaszi időt ígér.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

tavasz