Csodájára járnak a színpompás virágözönnek: kevés helyen látni ilyet az országban

HelloVidék   
  Megosztom
Csodájára járnak a színpompás virágözönnek: kevés helyen látni ilyet az országban

Hihetetlen, milyen mesés virágszőnyeget öltöttek a hortobágyi erdők! Megérkezett a kikelet a Hortobágyi Nemzeti Parkba, azon belül is Szatmár-Beregbe.

A Hortobágyi Nemzeti Park a Facebook oldalán osztott meg látványos fotósorozatot arról, hogy miként bontják szirmaikat a kora tavaszi hagymás-gumós növények a Bereg-Szatmári-sík üde gyertyános-tölgyeseiben. A képeken jól látható, hogy a kis virágok lombfakadás előtt szinte összefüggő szőnyegként borítják az erdők alját.

Ahogy írták:

A Bereg-Szatmári-sík üde gyertyános-tölgyeseiben nagy számban bontják szirmaikat a kora tavaszi hagymás-gumós növények az ún. geofitonok, melyek lombfakadás előtt szinte összefüggő szőnyegként borítják az erdők alját. Legnagyobb tömegben a halvány ibolyaszínű kárpáti sáfrány (Crocus heuffelianus) és a világoskék szírmú erdélyi csillagvirág (Scilla kladnii) jelenik meg, de többfelé láthatunk odvas keltikét (Corydalis cava) és ujjas keltikét (Corydalis solida) is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hortobágy

odvas keltike

hagymás virágok