Kiadták a figyelmeztetést: letarolja ezeket a megyéket a brutális szélvihar

MTI   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: letarolja ezeket a megyéket a brutális szélvihar

Erős széllökések veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki hétfőre négy vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán hétfő délelőtt azt írta, egyre nagyobb területen támad fel az északnyugati szél, csaknem országszerte erős, többfelé viharos lökésekre kell számítani. Az országot elérő ciklon "hátoldalán" már megindult a hideg levegő beáramlása Magyarországra, és élesedik a légnyomáskülönbség a Dunántúlon.

A meteorológiai szolgálat hétfőre kiadott figyelmeztetésében azt írta, hétfőn napközben egyre nagyobb területen feltámad az északnyugati szél, a déli óráktól a Dunántúlon, a főváros térségében és a Duna-Tisza közén, Pest és Bács-Kiskun vármegye térségében, majd késő délutántól már északkeleten, a Zempléni-hegységben, a Bodrogközben, a Nyírségben és a Hajdúságban viharos, általában 70-90 kilométer/órát, de időnként akár 90 kilométer/órát meghaladó, egy-egy helyen a 100 kilométer/órát is elérő, erősen viharos széllökésekre kell számítani.

Az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodik a légmozgás, majd kedden a délelőtti óráktól ismét viharossá fokozódik az északnyugati szél, a Dunántúlon és Pest, Bács térségében 70-80 kilométer/órás lökések várhatók, majd kedd estétől fokozatosan veszít erejéből a szél.

Emellett hétfőn napközben a Tiszántúlon, illetve a délnyugati területeken lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyekhez apró szemű jég, erős, viharos kifutószél és intenzív csapadék társulhat. Az Északi-középhegység szélvédettebb részein hétfő este a gyorsan fagypont alá csökkenő hőmérséklet hatására a napközben leesett esővíz lefagyhat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vihar

szél

szélvihar

viharos szél

viharos idő

országos meteorológiai szolgálat