Újra kiadták a figyelmeztetést: őrületes szélviharokkal támad ma is a tél + térképen a riasztások

HelloVidék   
  Megosztom
Újra kiadták a figyelmeztetést: őrületes szélviharokkal támad ma is a tél + térképen a riasztások

Jókora pusztítást okozott a tegnapi szélvihar, de az ítéletidő ma is folytatódik.Több megyére is figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt, ezért továbbra is óvatosan közlekedjenek a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljanak fák alatt és figyeljék a Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit, riasztásait – kértek meg mindenkit nyomatékosan a katasztrófavédelem emberei.

Ahogy a HelloVidék is megírta, jókora pusztítást okozott a tegnapi szélvihar, de az ítéletidő ma is folytatódik. Ma a délelőtti óráktól ismét viharossá fokozódik az északnyugati szél, a Dunántúlon és Pest, Bács térségében síkvidéken jellemzően 70 km/h körüli lökések várhatók, de a magasabban fekvő területeken 80 km/h feletti széllökések is előfordulhatnak - írta a Kiderül.

Az esti óráktól fokozatosan veszít erejéből a szél. Napközben a záporok mellett helyenként zivatar is előfordulhat, legnagyobb valószínűséggel a Tiszántúlon és Borsod környékén. Az intenzív gócokat jégdara, hódara, valamint viharos (> 70 km/h) széllökések is kísérhetik.

A folytatásról

Az Időkép előrejelzése szerint szerda hajnalban szinte mindenhol fagyni fog, a derült, fagyzugos, szélvédett északi és északkeleti tájakon nem kizárt a -10, -8 fok. Napközben nyugaton megnövekszik a felhőzet, számottevő csapadék ugyanakkor nem várható, hosszabb szűrt napos időszakokra keleten számíthatunk. A többfelé élénk nyugati-délnyugati szélben 8-13 fokra van kilátás.

Csütörtökön a felhős időben helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Többfelé élénk, délnyugaton erős lesz a déli-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 9 és 20 fok között alakulhat, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb csúcsértékeket.

Péntekre virradóan többfelé eshet, majd napközben csak kisebb záporok alakulhatnak ki, és sok helyen hosszabb időszakokra kisüthet a nap. A szeles időben 16 és 21 fok közé melegedhet a levegő. Szombaton többfelé számíthatunk szeles időre esővel, záporokkal, néhol zivatarral. Napközben 13-19 fokra van kilátás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idojaras

előrejelzés

tél

szélvihar

figyelmeztetés