Erről minden kertes ház tulajnak tudnia kell: súlyos büntetést fizethetsz, ha ezt elmulasztod

HelloVidék   
  Megosztom
Erről minden kertes ház tulajnak tudnia kell: súlyos büntetést fizethetsz, ha ezt elmulasztod

Az idei év végén, december 31-én jár le a kútamnesztia, a korábban engedély nélkül létesített, az első vízzáró réteget el nem érő mezőgazdasági öntözési célú kutakra. Ha van otthon a kertünkben vagy a telkünkön ilyen kút, ahol nem tisztázott, hogy van-e engedély rá vagy sem, a tulajdonos a helyi jegyzőtől, vagy ha gazdasági célú kútról van szó, a területileg illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságtól kérhet tájékoztatást. Érdemes sietni, mert sok pénzt bukhatunk. 

Amennyiben engedély nélkül fúrt, vert vagy ásott kúttal rendelkezik, úgy annak a fennmaradási engedélyét a 1995. évi LVII. törvény szerint, utólagosan 2023. december 31-ig bírságmentesen kérelmezheti. Sok kérdést vet fel a kút bejelentés

- írja a kutengedelyezes.hu.

Mint írták aki a határidőig nem kér fennmaradási engedélyt az engedély nélkül vagy attól eltérően létesült kútra, annak 2024. január 1-től vízgazdálkodási bírságot kell fizetni. Illetve kiemelték azt is, hogy az engedély nélküli kutak tulajdonosaira pénzbeli bírságot szabhatnak ki.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kút

fúrt kút

büntetés

ellenőrzés

bírság