Anticiklon írja át az időjárást Európában: ez a hétvége így alakul az ország területén

MTI   
  Megosztom
Anticiklon írja át az időjárást Európában: ez a hétvége így alakul az ország területén

Este összeesnek a gomolyfelhők, nagy területen kiderül az ég, azonban maradnak felhős körzetek is. Szombaton ismét gomolyfelhő-képződésre számíthatunk általában sok napsütéssel, de időszakosan jobban összeállhatnak a gomolyfelhők. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szél estére mérséklődik, majd szombaton az Alpokaljánál a délies szelet kísérhetik élénk lökések.

Kontinensünk nagyobb részének időjárását az északnyugat felől benyúló anticiklon határozza meg, emiatt nagyrészt napos, száraz az idő. Középpontjával a Benelux államok felett örvénylő hidegcsepp azonban megzavarja a nyugalmat, és a felhőkarjából sokfelé előfordul eső, záporeső, helyenként az ég is megdörren. Szintén csapadékos időjárást eredményez a Fekete-tenger fölött elhelyezkedő ciklon. Míg Európa nagyobb részén átlag környékén, vagy a felett alakulnak a maximumok, addig az említett örvények által lefedett területen hűvösebb az idő.

A Kárpát-medencére az anticiklon lesz nagyobb hatással, így gomolyfelhős, napos időre számíthatunk csapadék nélkül.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás-jelentés

csapadék

anticiklon

omsz