Anticiklon írja át az időjárást Európában: ez a hétvége így alakul az ország területén

MTI   
  Megosztom
Anticiklon írja át az időjárást Európában: ez a hétvége így alakul az ország területén

Este összeesnek a gomolyfelhők, nagy területen kiderül az ég, azonban maradnak felhős körzetek is. Szombaton ismét gomolyfelhő-képződésre számíthatunk általában sok napsütéssel, de időszakosan jobban összeállhatnak a gomolyfelhők. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szél estére mérséklődik, majd szombaton az Alpokaljánál a délies szelet kísérhetik élénk lökések.

Kontinensünk nagyobb részének időjárását az északnyugat felől benyúló anticiklon határozza meg, emiatt nagyrészt napos, száraz az idő. Középpontjával a Benelux államok felett örvénylő hidegcsepp azonban megzavarja a nyugalmat, és a felhőkarjából sokfelé előfordul eső, záporeső, helyenként az ég is megdörren. Szintén csapadékos időjárást eredményez a Fekete-tenger fölött elhelyezkedő ciklon. Míg Európa nagyobb részén átlag környékén, vagy a felett alakulnak a maximumok, addig az említett örvények által lefedett területen hűvösebb az idő.

A Kárpát-medencére az anticiklon lesz nagyobb hatással, így gomolyfelhős, napos időre számíthatunk csapadék nélkül.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás-jelentés

csapadék

anticiklon

omsz