Esernyő legyen kéznél: mutatjuk, hol és mikor várható az országban kiadós zuhé

MTI   
  Megosztom
Esernyő legyen kéznél: mutatjuk, hol és mikor várható az országban kiadós zuhé

A mai napról annyit, hogy a többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, melyekből főleg keleten fordulnak elő záporok. De azt is eláruljuk, érdemes-e pénteken vagy szombaton szabadtéri grillpartit szervezni.

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán sok napsütésre számíthatunk, de keleten, északkeleten, valamint helyenként északon és nyugaton időnként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és átmenetileg egy-egy futó zápor, néhol esetleg zivatar is kialakulhat. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Délután 13 és 18 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Csütörtökön is napos-gomolyfelhős időre készülhetünk. Egy-egy gyenge zápor néhol nyugaton fordulhat elő. Helyenként élénk lehet az északi-északnyugati szél. Hajnalban a fagyzugos helyeken gyenge fagy előfordulhat. Napközben 13-18 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Pénteken már több felhő lehet felettünk, a délután második felében nyugaton, északnyugaton, este pedig már a középső tájakon is kialakulhat eső, zápor. A Dunántúlon élénk, néhol erős lehet a délies szél. A maximumok 15 és 21 fok között alakulhatnak.

Szombaton többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar a változóan felhős-napos időben. A Dunántúlon élénk, erős lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. 13 és 22 fok közötti csúcsértékekre van kilátás. Vasárnap csak elszórtan fordulhat elő átmenetileg eső, zápor a napos időszakok mellett, de nyugaton felhősebb, borogósabb maradhat egész nap az idő. Délután 17-22 fokra van kilátás.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

előrejelzés

eső

zápor

tavasz