Lóg az eső lába: az ország több vidékére is lecsapnak ma a záporok

MTI   
  Megosztom
Lóg az eső lába: az ország több vidékére is lecsapnak ma a záporok

Május első munkanapja már nagy eséllyel kora nyári időjárást hoz. A Tiszántúlon akár 25 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, ugyanakkor a Dunántúlon borongós időre van kilátás, délutánra a középső majd keleti tájakon is megnövekszik a felhőzet.

Az Időkép előrejelzése szerint kedden a Dunántúlon borongós időre van kilátás, délutánra a középső majd keleti tájakon is megnövekszik a felhőzet. Délelőtt még csak helyenként fordul elő kisebb csapadék, majd délután nyugaton egyre többfelé eleredhet az eső. A délkeleti szél az ország középső harmadán többfelé erős lehet, nyugaton pedig az északi szél támadhat fel. Délután 16-25 fok várható, nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb.

Szerdán főként a dunántúli, középső és északi tájakon számíthatunk többfelé esőre, záporra, másutt szakadozott lehet a felhőzet, csak kevés zápor fordul elő. A középső tájak kivételével élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet az északi szél. A csúcshőmérséklet 15 és 23 fok között alakulhat, keleten, délkeleten lesz melegebb, míg a legalacsonyabb értékeket a tartósan felhős, csapadékos tájakon mérhetjük.

Csütörtökön és pénteken a napos-gomolyfelhős időben helyenként alakulhatnak ki gyenge záporok. Csütörtökön nyugaton és északkeleten az északi-északkeleti, pénteken északnyugaton a délies szél élénkülhet meg. A maximumok csütörtökön 18-22, pénteken 18-24 fok között alakulhatnak.

Hétvégén nem lesz zavartalan a napsütés, de hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Szombaton a Dunántúlon és északon van esély egy-egy zápor, zivatar kialakulására, vasárnap már több helyen, amelyek környezetében feltámadhat a szél. 20 fok feletti maximumokkal számolhatunk.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

előrejelzés

omsz

időkép

eső

zivatar