Újabb ciklon érkezik hazánkba: záporokat, zivarokat hoz magával ezen a vidéken

MTI   
  Megosztom
Újabb ciklon érkezik hazánkba: záporokat, zivarokat hoz magával ezen a vidéken

Németország és Lengyelország fölött is egy sekély ciklon található, ezen a területen többfelé előfordul zápor, zivatar. A Kárpát-medence időjárását az utóbbi ciklon alakítja, a következő 36 órában összességében többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására.

Időjárási helyzet Európában:

A Skandináv-félsziget, valamint Kelet-Európa felett egy nagy kiterjedésű magasnyomású képződmény helyezkedik el, területén nyugodt és eseménytelen, de hűvös az idő, a csúcshőmérséklet arrafelé nagyrészt 10 fok alatt marad. Ezzel szemben az Ibériai-félszigeten nagyobb területen is 30 fok fölé melegszik fel a levegő.

A Földközi-tenger keleti medencéje fölött egy ciklon örvénylik, és helyenként jelentős mennyiségű csapadékot okoz Törökország déli partján, Antalyában 62 mm esett az elmúlt 24 órában.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

Szombaton az ország északnyugati, északi harmadán, éjszaka már az ország többi részén is előfordulhat szórványosan zápor, zivatar.

Szombaton még többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Vasárnap többfelé megélénkül, az északkeleti megyékben megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északi szél. Zivatar környékén is előfordulhatnak viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 14 fok között alakul, de az északi határ mentén ennél pár fokkal hűvösebb idő valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 20 és 25 fok között várható, de az északkeleti részeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

omsz

időjárás

időjárás-előrejelzés

meteorológia