Kiadós eső tarolja le ezeket a területeket: néhol apró szemű jég is várható

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadós eső tarolja le ezeket a területeket: néhol apró szemű jég is várható

Ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat írja előrejelzésében, délnyugat felől tovább terjeszkedik a vastag felhőzet, ám az ország északkeleti felén a nap nagyobb részében napos, gomolyfelhős, száraz idő várható. A Bakonyban a délkeleti szél viharossá fokozódhat. Az Alpokalja, Zala, Bakony, Balaton-felvidék térségében péntek hajnalig több helyen is 20-25 mm körüli csapadék valószínű.

A többfelé esőt, záport okozó csapadéksáv lassan terjed északkelet felé, amely estig nagyjából a Sopron-Szeged vonalig juthat el. A Nyugat-Dunántúlon eshet a legtöbb csapadék. A keleti, délkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, a Dunántúlon több helyen erős széllökések. A Bakonyban viharossá is fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között alakul, de a Dunántúl délnyugati, déli részein ennél hidegebb is lehet. Késő este 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Éjjel a délnyugati országrészben zivatarok kialakulhatnak, és péntek napközben is az említett területen lesznek kedvezőbbek a feltételek zivatartevékenységhez. A zivatarokat szélerősödés, apró szemű jég, és intenzív csapadékhullás kísérheti (ált. 20-25 mm körül, lokálisan ennél nagyobb mennyiség is hirtelen lezúdulhat).

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés

alpokalja

zala

bakony

balaton-felvidék

szeged

dunántúl

zivatar

eső

jég