Kiadták a narancs figyelmeztetést: leszakad az ég, több megyét is durván elmos ma az eső

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a narancs figyelmeztetést: leszakad az ég, több megyét is durván elmos ma az eső

Mintha nem lett volna elég csapadék, ma újabb esőt kapunk a nyakunkba. Zivatar miatt az egész ország területén elsőfokú (sárga) riasztás van érvényben, míg két dunántúli megyére, Győr-Moson-Sopronra és Vasra kettes fokozatú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az említett két megyében 24 óra alatt akár 30 mm csapadék is hullhat.

Az Időkép előrejelzése szerint kedden kezdetben többfelé számíthatunk áztató esőre, délen záporokra, néhol akár zivatarokra is. Délutánra a csapadék északabbra szorul, dél felől szakadozni kezd a felhőzet és előbújik hosszabb-rövidebb időre a nap. A délután második felében és este a Dunántúlon kiadós esőre, záporokra, zivatarokra kell készülni. Az északkeleti szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 8-14, délután 14-22 fok várható.

Szerdán már többet láthatjuk a napot, főként nyugaton lesznek még erősen felhős, borult tájak. Több helyen készülhetünk kisebb esőre, záporokra, a középső és keleti tájakon pedig kifejezetten zivataros lehet délután. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szél erős, néhol viharos lehet. Nyugaton, északnyugaton 12 és 16, máshol 19 és 26 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön sok felhő lesz az égen, keleten lehetnek naposabb tájak. A középső országrészben újabb esőre, keleten záporokra van kilátás. A Dunántúlon és északkeleten kísérhetik élénk, erős lökések az északi szelet. Ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt. Keleten 17-22, nyugaton 12-16 fok valószínű.

Pénteken már többfelé kisüthet a nap több órára, de elszórtan még mindig kialakulhat kisebb eső, zápor, esetleg zivatar. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Délutánra 16 és 25 fok közé melegedhet a levegő. Hétvégére nyáriasan meleg, szárazabb, naposabb idő körvonalazódik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

eső

zivatar

felhőszakad