5,4 milliárdnyi ingyenpénzt osztanak szét: öntözhetnek belőle a magyar gazdák

24.hu   
  Megosztom
5,4 milliárdnyi ingyenpénzt osztanak szét: öntözhetnek belőle a magyar gazdák

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány rendelete a mezőgazdasági vízszolgáltatás díjképzési rendjéről - vette észre a 24.hu. Az Orbán Viktor által jegyzett módosítás szerint az eredeti rendelet úgy módosul, hogy a termelők idén nem fizetnek az öntözési, rizstermelési és halgazdasági vízhasználat esetén, a mezőgazdasági vízszolgáltatása díját az állam a vízgazdálkodásról szóló törvény alapján átvállalja. 


 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a mezőgazdasági vízszolgáltatást végző vízügyi igazgatási szervek 2023. évi vízszolgáltatással felmerülő költségeit a vízügyi igazgatási szervek tájékoztatása alapján havonta összesíti, és az országosan összesített költségekről két ütemben, első alkalommal 2023. augusztus 25-ig, második alkalommal 2023. november 25-ig tájékoztatja a vízgazdálkodásért felelős minisztert.

A mostani rendelet alapján 45 napon belül módosítani kell az idei évre vonatkozó mezőgazdasági vízszolgáltatási szerződéseket, a termelőknek a 2023. évre vonatkozó, már befizetett díjat vissza kell téríteni. A hétfőn megjelent rendelet a kihirdetését követő harmadik napon, csütörtökön lép hatályba.

- írta meg a 24.hu.

Korábban a társadalmi vitára bocsátott tervezet alapján a lap azt írta, hogy a kormány a mezőgazdasági termelés folyamatos fenntartása, az élelmiszer-ellátás biztonságára hivatkozva döntött az ingyenes öntözésről, amely az előzetes hatásvizsgálat alapján, mintegy 5,4 milliárd forintjába kerül a költségvetésnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

öntözés

aszály

ingyenes

ingyenes öntözés