Komoly pusztítást végzett a tegnapi vihar: mára 7 megyére adtak ki riasztást

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Komoly pusztítást végzett a tegnapi vihar: mára 7 megyére adtak ki riasztást

Fákat döntött ki, elektromos vezetékek rongált meg a kedd esti felhőszakadás és az erős szél. Tatabányán a hirtelen lezúduló esőt nem bírták elnyelni a csatornák, volt olyan aluljáró, ahol legfeljebb vízibiciklivel lehetett volna csak közlekedni.


 


 

Főként kidőlt fák miatt riasztják az egységeket, elsősorban Nyugat-Magyarország érintett, azonban a viharos időjárás kora este a fővárost is elérte – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A részletekről azt írták, hogy a Komárom-Esztergom vármegyében, Tata és Kömlőd között, a 8137-es úton egy fa dőlt az úttestre és mindkét sávot elfoglalta, a tűzoltók távolították el. Tata belvárosában ugyancsak egy kidőlt fa akadályozta a közlekedést – tették hozzá.

Környén kiöntött az Által-ér, a Duna egyik mellékfolyója, a víz több udvart is elárasztott. A Győr-Moson-Sopron vármegyei Sopronban az esőzések miatt nagy mennyiségű víz folyt be egy patikába, két személyautó pedig beragadt egy vasúti átjáróba – közölték.

A Somogy vármegyei Hetesen egy fa életveszélyesen megdőlt a viharban, egy házat veszélyeztetve

– számolt be róla a katasztrófavédelem.

A közlemény szerint a Pest vármegyei Nagymaroson és Remeteszőlősön is fákat döntött ki a szél. Tápiószecsőn, a Külső Sági úton egy fa teljesen elzárta az utat, míg a Heves vármegyei Verpeléten egy negyven centiméter átmérőjű fa dőlt a Mikes Kelemen útra, akadályozva a forgalmat.

Elöntötte a víz Tatabányát

Tatabányától nem messze, Bajon 30 mm esőt mért észlelőnk automatája, Oroszlánynál 27 mm-t dobott le az átvonuló rendszer. A leglátványosabb felvételek azonban egyértelműen Tatabányáról érkeztek, ahol a hirtelen lezúduló esőt egyszerűen nem bírták elnyelni a csatornák, volt olyan aluljáró, ahol legfeljebb vízibiciklivel lehetett volna csak közlekedni

- írta az Időkép.

Intenzív zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az ország nagy részére kiadta a figyelmeztetést zivatar miatt, a keleti vármegyékben felhőszakadás várható. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat 7 vármegyében is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

katasztrófavédelem

vihar