Hatalmas fejlesztésbe kezdtek: sörnyitó formájú oszlopfőkkel védik a madarakat Baranyában

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas fejlesztésbe kezdtek: sörnyitó formájú oszlopfőkkel védik a madarakat Baranyában

Hat kilométernyi gerinchálózati szakaszt épített újjá és alakított madárak számára biztonságossá az E.ON Dél-Baranyában.

A vállalat 2019 óta kizárólag madárbarát, az áramütéseket teljesen kiküszöbölő hálózatokat épít, régebbi hálózatait pedig folyamatosan alakítja védetté. Ennek szellemében újult meg a Siklós - Villány gerincvezeték Magyarbólytól, Virágoson és Márokon át Töttösig tartó szakasza, amely a Duna-Dráva Nemzeti Park területén halad át. A beruházást a természetvédelmi célok mellett elsősorban az ügyfelek magasabb szintű kiszolgálása, az ellátásbiztonság növelése indokolta.

A modern, biztonságos hálózat előnyeit egyszerre élvezheti a helyi lakosság, a környék bortermelőinek közössége és a nemzeti park madárvilága. Az E.ON beruházása nyomán a villanyoszlopokra újfajta, a természetvédelmi szakemberekkel közösen kifejlesztett, sörnyitó formájú fejszerkezeteket szereltek fel, amelyek megvédik a környék madarait az áramütéstől.

Ez a védelem különösen a szántóföldeken áthaladó hálózati szakaszoknál bír nagy jelentőséggel, ahol az egerészölyvek és vörös vércsék előszeretettel telepednek le a terepből kimagasló villanyoszlopokra, hogy onnan pásztázzák a környéket, mikor egerekre, pockokra vadásznak. A háromszögletű függőszigetelőkkel ellátott oszlopfejek már önmagukban is kényelmes magaslati pontok, több oszlopra azonban további madárkiülőket is helyezett az energiacég, hogy azokat a ragadozómadarak biztonságos vártapontként használhassák.

Fotó credit: E.ON Hungária Csoport

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

madárvédelem

eon

dél-baranya