Figyelem, életbe lépett a legmagasabb fokú riasztás: heves viharok jönnek, így védekezzünk!

MTI   
  Megosztom
Figyelem, életbe lépett a legmagasabb fokú riasztás: heves viharok jönnek, így védekezzünk!

Heves zivatarok veszélye miatt a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután Békés és Csongrád-Csanád vármegyék területére, a veszélyjelzés szerint a két vármegye egyes járásaiban hevesebb zivatar kialakulására kell számítani, a zivatarokat kísérő szél, jégeső is jelentős kockázatot jelent. Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest, majd Heves, Nógrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék egyes járásaira másodfokú (narancs) riasztást adott ki zivatarok veszélye miatt a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint a zivatartevékenység az éjszaka várhatóan fokozatosan az északkeleti tájakra terjed át. A zivatarokat viharos széllökés, jégeső és felhőszakadás kísérheti, előfordulhat károkozó szélroham és nagyobb méretű jég is.

Felhívták a figyelmet arra, hogy legnagyobb eséllyel az ország középső tájain, valamint az Északi-középhegység térségében komolyabb felhőszakadás, valamint domborzattól függően villámárvíz is kialakulhat.

Ha valakit autóvezetés közben ér el a vihar, lassítson, vagy lehetőség szerint álljon meg, amíg a heves zivatar elvonul. Azt kérik, ha valaki bajba jutott embert, vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vihar

riasztás

országos meteorológiai szolgálat

zivatarok

katasztrófavédelem