Gigantikus vihar tombolt a megyében: özönvízszerű eső, jég, kidőlt fák kísérték az útját +Videó

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Gigantikus vihar tombolt a megyében: özönvízszerű eső, jég, kidőlt fák kísérték az útját +Videó

Sok riasztást kaptak a tűzoltók Hajdú-Bihar vármegyében péntek este a viharos időjárás miatt, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék és az erős szél jelentős károkat okozott - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t.

Debrecenben az autóbuszok és a villamosok egy ideig nem tudtak közlekedni az úttestet elborító víz miatt.

A károk felszámolásán Debrecen és más települések tűzoltói is dolgoznak. A Déri múzeumban, amelynek pincéjébe az utcáról tört be a víz, karcagi hivatásos tűzoltók szivattyúztak, mentve az értékeket. A vérellátó állomás helyiségeiben fél méter magasan állt a víz, majd elszivárgott, mire a tűzoltók kiérkeztek.

A vármegye országútjain kidőlt fák és leszaggatott gallyak jelezték a vihar útját. Sáránd és Derecske között, a 47-es főútra dőlt ki egy nagy fa, és faágak nehezítették a közlekedést Hajdúszoboszló külterületén, a régi 4-es főúton, valamint a Hajdúszovát és Debrecen közötti úton

- ismertette közleményében a katasztrófavédelem.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vihar

viharkárok

hajdú-bihar megye

katasztrófavédelem