Rekordot döntött az augusztus: ebben a két dologban jócskán felülmúlta a korábbi éveket

MTI   
  Megosztom
Rekordot döntött az augusztus: ebben a két dologban jócskán felülmúlta a korábbi éveket

Az átlagnál 1 Celsius-fokkal melegebb volt az idei nyár utolsó hónapja, és országos átlagban 75,3 milliméter eső esett, ami 26 százalékkal haladja meg az átlagot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán péntek délután közzétett elemzésből.

A hónap első fele még csaknem 2 fokkal hűvösebb volt a szokásosnál, majd az augusztus második felét tartós hőség jellemezte.

A mostaninál forróbb augusztus vége csak 1992-ben volt a 20. század eleje óta. Az Alföldön többfelé meghaladta a 23 fokot, másutt síkvidéken általában 21 és 23 fok között alakult a havi középhőmérséklet; 20 fok alatti érték csak hegyvidékeken fordult elő - írták.

Hozzáfűzték, a csapadék mennyiségében az ország egyes részei között jelentős különbségek alakultak ki, a legcsapadékosabb helyeken, például a nyugati és északi országrészben 150 millimétert meghaladó havi csapadékösszegek is előfordultak, míg a legszárazabb térségekben - például az Alföld délkeleti részén - többfelé 40 milliméter alatt alakult az augusztusi csapadékösszeg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

augusztus

időjárás

meleg

rekord

csapadék

elemzés

omsz

meteorológia