Ítéletidő közelít: durva vihar és heves jégeső miatt adtak ki riasztást ezekre a megyékre

MTI   
  Megosztom
Ítéletidő közelít: durva vihar és heves jégeső miatt adtak ki riasztást ezekre a megyékre

Hevesebb zivatar kialakulásának veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki néhány délkelet-magyarországi járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap kora délután. A zivatarokat intenzív csapadék, erős, óránkénti 50-80 kilométeres, viharos széllökések, valamint jégeső kísérhetik. Heves zivatarokban felhőszakadás, erősen viharos széllökés, esetleg 3 centimétert meghaladó jég is előfordulhat.

A meteorológiai szolgálat közölte: a kora reggel képződött zivatarok kora délutánra megszűnnek, illetve elhagyják az országot, de a Dunától keletre észak felől újabb hullámban várható zivatarok kialakulása, amelyek délután, este az Alföld déli, délkeleti részére helyeződnek át. Vasárnap délután főként az Alföldön akár heves zivatarok kialakulására is van esély. Estére várhatóan mindenhol lecseng a zivatartevékenység.

Napközben kisebb eséllyel a nyugati határ mentén is besodródhatnak zivatarok. A meteorológiai szolgálat vasárnapra Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére adott ki másodfokú figyelmeztetést hevesebb zivatarok kialakulásának veszélye miatt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vihar

veszélyjelzés

riasztás

csongrád-csanád megye

omsz