Ekkora bikát is rég láttak Szegeden: csodájára járnak a vidéki állatkertben + Videó

MTI   
  Megosztom
Ekkora bikát is rég láttak Szegeden: csodájára járnak a vidéki állatkertben + Videó

Új elefántbika érkezett a Szegedi Vadasparkba, ezzel újra háromtagúvá vált a szegedi állatkert elefántcsapata - közölte az intézmény honlapján.


 


 

A fiatal hím, Arun a Fővárosi Állatkertben született 2017. november 8-án.

A szállítás több magyar állatkert - a fővárosin és a szegedin kívül a győri és veszprémi - szakembereinek részvételével, gond nélkül zajlott. Arun gyorsan elhagyta a szállítókonténert, és elfoglalta új helyét az elefántházban. Amint megszokja a környezetet és társaival is összeismerkedik - várhatóan egy-két hét múlva -, az állatkert vendégei is láthatják a külső kifutóban - közölték.

A hatéves Arunnak, Angele és Assam utódjának azért kellett távoznia a fővárosi állatkertből, mert abba a korba lépett, amikor a fiatal bikák elhagyják a szülőcsapatukat. A nemzetközi fajmentő tenyészprogramok az állatok természetes viselkedésének megfelelően szervezik az állatok sorsát, a fiatal elefántbikákból agglegény csapatokat alakítanak ki - ilyen látható 2018 óta Szegeden.

Az, hogy mennyire jönnek ki egymással a bikák, az sokban függ a személyiségüktől. Ha nem férnek össze egyes egyedek, akkor a program keretében belül cserélik a csapattagokat. A bikákra jellemző lehet az agresszív viselkedés, vetélkedés, ezért a szakemberek arra törekszenek, hogy ne közel hasonló erejű egyedek éljenek együtt, így egyértelmű rangsor alakul ki. Szegeden jelenleg Arun a legfiatalabb a nyugodt természetű főnök, Shah Rukh és az utána következő Félix mögött - közölték.

2018 tavaszán a Szegedi Vadaspark történetének eddigi legnagyobb, 480 millió forintos beruházásával, uniós támogatással épült elefántháza öt állat tartására alkalmas. Hideg időben az elefántokat a hatméteres belmagasságú belső kifutóban láthatják a vendégek, az épülethez pedig az ország legnagyobb, 7 ezer négyzetméteres elefántkifutója kapcsolódik. A tervek szerint később elefánttehenek is érkeznek a Tisza-parti városba, és az állatkert a tényészprogramba is bekapcsolódik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkert

szeged

vadaspark