Ekkora bikát is rég láttak Szegeden: csodájára járnak a vidéki állatkertben + Videó

MTI   
  Megosztom
Ekkora bikát is rég láttak Szegeden: csodájára járnak a vidéki állatkertben + Videó

Új elefántbika érkezett a Szegedi Vadasparkba, ezzel újra háromtagúvá vált a szegedi állatkert elefántcsapata - közölte az intézmény honlapján.


 


 

A fiatal hím, Arun a Fővárosi Állatkertben született 2017. november 8-án.

A szállítás több magyar állatkert - a fővárosin és a szegedin kívül a győri és veszprémi - szakembereinek részvételével, gond nélkül zajlott. Arun gyorsan elhagyta a szállítókonténert, és elfoglalta új helyét az elefántházban. Amint megszokja a környezetet és társaival is összeismerkedik - várhatóan egy-két hét múlva -, az állatkert vendégei is láthatják a külső kifutóban - közölték.

A hatéves Arunnak, Angele és Assam utódjának azért kellett távoznia a fővárosi állatkertből, mert abba a korba lépett, amikor a fiatal bikák elhagyják a szülőcsapatukat. A nemzetközi fajmentő tenyészprogramok az állatok természetes viselkedésének megfelelően szervezik az állatok sorsát, a fiatal elefántbikákból agglegény csapatokat alakítanak ki - ilyen látható 2018 óta Szegeden.

Az, hogy mennyire jönnek ki egymással a bikák, az sokban függ a személyiségüktől. Ha nem férnek össze egyes egyedek, akkor a program keretében belül cserélik a csapattagokat. A bikákra jellemző lehet az agresszív viselkedés, vetélkedés, ezért a szakemberek arra törekszenek, hogy ne közel hasonló erejű egyedek éljenek együtt, így egyértelmű rangsor alakul ki. Szegeden jelenleg Arun a legfiatalabb a nyugodt természetű főnök, Shah Rukh és az utána következő Félix mögött - közölték.

2018 tavaszán a Szegedi Vadaspark történetének eddigi legnagyobb, 480 millió forintos beruházásával, uniós támogatással épült elefántháza öt állat tartására alkalmas. Hideg időben az elefántokat a hatméteres belmagasságú belső kifutóban láthatják a vendégek, az épülethez pedig az ország legnagyobb, 7 ezer négyzetméteres elefántkifutója kapcsolódik. A tervek szerint később elefánttehenek is érkeznek a Tisza-parti városba, és az állatkert a tényészprogramba is bekapcsolódik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkert

szeged

vadaspark