Amerikai óriás bukkant fel a magyar vidéken: a folyóból fogta ki a rémült horgász

HelloVidék   
  Megosztom
Amerikai óriás bukkant fel a magyar vidéken: a folyóból fogta ki a rémült horgász

Óriás mohaállatot találtak a Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán, írja a pecaverzum.hu. A Mississippi vidékéről származó óriás mohállat jövevényfajnak számít, és az átlaghőmérséklet emelkedése miatt terjed világszerte, így Magyarországon is. Ökológiai szempontból azonban nem jelent problémát.


 

Az óriás mohaállatról augusztus 28-án, hétfőn készítették a fényképeket, és azokat a Pecaverzum sztoriküldő alkalmazását használva küldték el a honlapnak.

Lányaink, Ramóna és Noémi fedezték fel. Először nem tudtuk, mi lehet ez

- írták olvasóik. Hozzátették, egyre jobban terjed Magyarországon az óriás mohaállat, amely valójában – a nevével ellentétben – parányi élőlény, de telepekbe összeállva már hatalmas „gombócot” formáz.

Nemes Attila, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezetője a beol.hu-nak elmondta, valóban egyre több alkalommal hallani a nem őshonos faj megjelenéséről, egyelőre ugyanakkor semmilyen negatív hatását nem tapasztalták.

És íme a Facebookon megosztott fotó a fura szerzetről:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

helllovidek

óriás mohaállat

jövevényfaj

állat

élőlény

vízi faj