Amerikai óriás bukkant fel a magyar vidéken: a folyóból fogta ki a rémült horgász

HelloVidék   
  Megosztom
Amerikai óriás bukkant fel a magyar vidéken: a folyóból fogta ki a rémült horgász

Óriás mohaállatot találtak a Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán, írja a pecaverzum.hu. A Mississippi vidékéről származó óriás mohállat jövevényfajnak számít, és az átlaghőmérséklet emelkedése miatt terjed világszerte, így Magyarországon is. Ökológiai szempontból azonban nem jelent problémát.


 

Az óriás mohaállatról augusztus 28-án, hétfőn készítették a fényképeket, és azokat a Pecaverzum sztoriküldő alkalmazását használva küldték el a honlapnak.

Lányaink, Ramóna és Noémi fedezték fel. Először nem tudtuk, mi lehet ez

- írták olvasóik. Hozzátették, egyre jobban terjed Magyarországon az óriás mohaállat, amely valójában – a nevével ellentétben – parányi élőlény, de telepekbe összeállva már hatalmas „gombócot” formáz.

Nemes Attila, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezetője a beol.hu-nak elmondta, valóban egyre több alkalommal hallani a nem őshonos faj megjelenéséről, egyelőre ugyanakkor semmilyen negatív hatását nem tapasztalták.

És íme a Facebookon megosztott fotó a fura szerzetről:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

helllovidek

óriás mohaállat

jövevényfaj

állat

élőlény

vízi faj