Erőteljes lehűlés érkezik: vihart, szelet és sok csapadékot hoz ezen a vidéken a front

MTI   
  Megosztom
Erőteljes lehűlés érkezik: vihart, szelet és sok csapadékot hoz ezen a vidéken a front

Nyugat-Európa felett, nagyjából a Skandináv félsziget északi részétől, Franciaországon át, Afrika északi területéig lenyúlóan egy frontrendszer húzódik, és ez lassan araszol keleti irányba, szerda estére már elérve hazánkat is. A rendszer mentén szórványosan fordul elő eső, záporeső, helyenként zivatar.

A front mögött visszaesett a hőmérséklet, ettől keletre, a kontinens nagyobb részének időjárását viszont még a napok óta fennálló anticiklon határozza meg. Ezeken a tájakon többnyire derült, nyáriasan meleg, éjszaka helyenként párás, ködös az idő.

Hazánk időjárását szerda estig még alapvetően anticiklon alakítja, de késő délután már megközelíti, estére eléri a nyugati országrészt is az említett frontálzóna, amely csütörtök estére már elhagyja az országot.

Délutántól a Dunántúl nyugati felén megnövekszik a felhőzet, és ott estefelé már előfordulhat zápor, zivatar. Éjszaka folytatódik a felhőzet növekedése, nagyobb számban az ország északnyugati, északi felén várható csapadéktevékenység.

A déli, délnyugati szél estétől nagy területen északnyugatira fordul, megélénkül, időnként meg is erősödik. Zivatarok mentén átmeneti jelleggel viharos erejű széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 21 és 29 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

front

időjárás

előrejelzés

omsz

zivatar

zápor

anticiklon

vihar

széllökések