Erőteljes lehűlés érkezik: vihart, szelet és sok csapadékot hoz ezen a vidéken a front

MTI   
  Megosztom
Erőteljes lehűlés érkezik: vihart, szelet és sok csapadékot hoz ezen a vidéken a front

Nyugat-Európa felett, nagyjából a Skandináv félsziget északi részétől, Franciaországon át, Afrika északi területéig lenyúlóan egy frontrendszer húzódik, és ez lassan araszol keleti irányba, szerda estére már elérve hazánkat is. A rendszer mentén szórványosan fordul elő eső, záporeső, helyenként zivatar.

A front mögött visszaesett a hőmérséklet, ettől keletre, a kontinens nagyobb részének időjárását viszont még a napok óta fennálló anticiklon határozza meg. Ezeken a tájakon többnyire derült, nyáriasan meleg, éjszaka helyenként párás, ködös az idő.

Hazánk időjárását szerda estig még alapvetően anticiklon alakítja, de késő délután már megközelíti, estére eléri a nyugati országrészt is az említett frontálzóna, amely csütörtök estére már elhagyja az országot.

Délutántól a Dunántúl nyugati felén megnövekszik a felhőzet, és ott estefelé már előfordulhat zápor, zivatar. Éjszaka folytatódik a felhőzet növekedése, nagyobb számban az ország északnyugati, északi felén várható csapadéktevékenység.

A déli, délnyugati szél estétől nagy területen északnyugatira fordul, megélénkül, időnként meg is erősödik. Zivatarok mentén átmeneti jelleggel viharos erejű széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 21 és 29 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

front

időjárás

előrejelzés

omsz

zivatar

zápor

anticiklon

vihar

széllökések