Másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt: mutatjuk, mely megyékre

MTI   
  Megosztom
Másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt: mutatjuk, mely megyékre

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki az Északi-középhegység és az Észak-Alföld néhány járására az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzés szerint Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye egyes járásaiban a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A meteorológiai szolgálat közölte: csütörtökön egyre inkább a Dunától keletre lehet számítani zivatarokra, másutt jelentősen csökken a kialakulási esélyük. A zivatarokat felhőszakadás kísérheti, rövid idő alatt 35-50 milliméter csapadék is lehullhat. Elsősorban az Északi-középhegység, Észak-Alföld térségében lokálisan akár 50-80 millimétert meghaladó eső is eshet az ismétlődő cellaátvonulásokból, amely miatt fennáll a lokális villámárvizek kialakulásának veszélye is. Estére a legtöbb helyen várhatóan lecsengenek a zivatarok, de főként délkeleten még éjszaka is aktív maradhat néhol a légkör.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel azt javasolja,

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

felhőszakadás

zivatar

zápor

nógrád megye

jász-nagykun szolnok megye

heves megye