Nem elég a hőség, brutális felhőszakadás tarolja le az országot: mutatjuk, hol érdemes készülni rá

HelloVidék   
  Megosztom
Nem elég a hőség, brutális felhőszakadás tarolja le az országot: mutatjuk, hol érdemes készülni rá

Ma egyre inkább a Dunától keletre lehet számítani zivatarokra, másutt jelentősen csökken a kialakulási esélyük. A legfőbb veszélyforrás a felhőszakadás (rövid idő alatt 35-50 mm csapadék) lesz - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kiemelten az Északi-középhegység, Észak-Alföld térségében lokálisan akár 50-80 mm-t meghaladó csapadék is hullhat az ismétlődő cellaátvonulásokból, amely következtében lokális villámárvizek kialakulásának veszélye is fennáll. Estére a legtöbb helyen várhatóan lecsengenek a zivatarok, de főként délkeleten még éjszaka is aktív maradhat néhol a légkör.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Mire számíthatunk még a héten?

Pénteken elsősorban a Tiszántúlon alkalmasak a feltételek zivatarok kipattanásához, egy-két erősebb góchoz ekkor is társulhat felhőszakadás (> 25 mm), de ennek a maihoz képest kisebb az esélye. (Megjegyzés: a legvalószínűbb forgatókönyvek szerint az érdemi események zöme határainkon kívül várható.)

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés

felhőszakadás

zivatar

hőség