Tréfás lesz a hétvégi időjárás: a napsütés mellett néhol lecsap a felhőszakadás

HelloVidék   
  Megosztom
Tréfás lesz a hétvégi időjárás: a napsütés mellett néhol lecsap a felhőszakadás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország nagyobb részén veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. A nap folyamán inkább csak északkeleten van némi esély zivatar kialakulására. Az intenzívebb gócokhoz esetleg felhőszakadás (> 25 mm) társulhat.

Általában többórás napsütésre számíthatunk, azonban közepesen és erősen felhős periódusok is lehetnek, főként a középső országrészben és északon. A késő délutáni órákra szakadozottabbá válik a felhőzet. Helyenként alakulhat ki záporeső, esetleg északkeleten zivatar. A déli, délkeleti szél az Északi-középhegység térségében élénkülhet meg. A csúcshőmérséklet többnyire 23 és 28 fok között várható, ugyanakkor a tartósabban felhős részeken 21, 22 fok sem kizárt. Késő este 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.
Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Mire számíthatunk vasárnap?

Napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel, keleten, északkeleten lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ott helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. Hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. A délutáni órákban 24, 29 fokot mérhetünk.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

országos meteorológiai szolgálat