Kellemetlen meglepetéseket tartogat a hónap utolsó napja: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Kellemetlen meglepetéseket tartogat a hónap utolsó napja: mutatjuk a részleteket

Ma is folytatódott a túlnyomóan derült idő, éjszaka általában felhőtlen marad az ég. Hajnaltól nyugatról kelet felé haladva egy keskeny, szakadozott felhősáv vonul át felettünk, melyből legfeljebb elvétve lehet kisebb záporeső, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.  

Este keleten még előfordulhatnak felhősebb területek, majd ott is csökken a felhőzet. A déli, délnyugati szél ma csak északnyugaton élénkülhet meg kissé, mely éjszakától északnyugatira fordul.

Akár a 20 fokot is elérheti helyenként a napi hőingás mértéke

Az észak-magyarországi régióban található kis község neve már jól ismert a meteorológiai iránt érdeklődők körében, hiszen évről évre bekerül a hírekbe sajátos mikroklímája miatt. Nagyon sok esetben itt mérjük a leghidegebbet az egész országban. Pontosan így történt ez ma reggel, amikor is közel 5 fokig hűlt a levegő a Nógrád vármegyében található településen, Zabaron, írja az Időkép.

Holnap, azaz szombaton északnyugatról délkelet felé egy gyenge hidegfront vonul át fölöttünk, ami szórványosan kisebb esőt, záporokat okozhat. A szeles időben a csúcshőmérséklet azonban továbbra is 22 és 28 fok között alakulhat, úgyhogy mindenképpen figyeljünk oda a réteges öltözködésre, mert nagyon könnyen megfázhatunk.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás-előrejelzés

omsz

szeptember

zabar

hőingadozás