Megtalálták az ijesztő építményt: itt van az ázsia lódarazsak első fészke Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Megtalálták az ijesztő építményt: itt van az ázsia lódarazsak első fészke Magyarországon

Kimlén találták meg az első ázsiai lódarazsat hazánkban. A faj még 2004 környékén jelent meg először Európában, egy kínai teherhajón áttelelve ért partot Franciaországban.

Sikerült megtalálni az első ázsiai lódarázsfészket Kimlén – jelentette be az első ilyen rovarra rábukkanó kimlei méhész, Márta Tamás. Korábban az agrárminiszter jelezte, hogy van ilyen, de most fotók is előkerültek - írja az Infostart.

Márta Tamás kimlei méhész fedezte fel az első hazai példányokat, melyeket a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársa augusztus 24-én azonosított és elismerte, hogy ázsiai lódarázsról (Vespa velutina) van szó.

Örömmel jelentjük, hogy sikerült azonosítani az első magyarországi ázsiai lódarázs kolónia fészkelőhelyét. A felderítésben, a darazsat elsőként észlelő méhész, holland és belga szakemberek valamint az OMME munkatársai vettek részt. Az első darazsat 11:41 kor fogták be és körülbelül egy óra alatt sikeresen lokalizálták a fészek helyét

- közölte Facebook-oldalán a Országos Magyar Méhészeti Egyesület.

Az első lódarazsat megtaláló Márta Tamás azt írta: "nagyon köszönöm a belga, holland csapatnak, hogy el jöttek hozzánk, és profi módon el távolították a fészket! Külön ki emelném a helyi méhészek, kimlei lakosok, tűzoltók és nem utolsó sorban az OMME munkatársainak a munkáját!"

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kert

lódarázs

élővilág

rovar