Borzalmas pusztítást végzett a folyó, ilyet még sosem láttak: hatalmas a kár ezen a vidéken

HelloVidék   
  Megosztom
Borzalmas pusztítást végzett a folyó, ilyet még sosem láttak: hatalmas a kár ezen a vidéken

Teljesen tönkretette az olaszliszkai komp kiszolgáló berendezését a Bodrogon a mostani árhullámmal érkező brutális mennyiségű uszadék és hulladék. A helyiek állítják: soha nem láttak még ekkora uszadék szigetet, írja a boon.hu.

Még a csörlőház is „megrokkant” egy kicsit, még az ajtaját sem lehet bezárni. Az uszadéksziget fennakadt a folyó felett átívelő kötélen, azt beleengedték a vízbe, így tudták elkerülni a további károkat

- mondta el a polgármester.

Azonnal értesítették a folyó alsóbb szakaszán található települések polgármestereit, akiknek így már sikerült felkészülniük és elkerülniük a nagyobb bajt. Az olaszliszkaiak figyelmessége valószínűleg kompok, hajók, csónakok sokaságát mentette meg a károsodástól.

Nem emlékeznek, hogy korábban ilyen történt volna

Kerekes Attila kiemelte: a révészük életének fél évszázada része a folyó, ugyanis édesapja is ezt a hivatást űzte, de nem emlékszik hasonló mennyiségű uszadékra a folyó ezen szakaszán. A komp kezelője szombat este volt a folyóparton, akkor még nyoma sem volt az uszadéknak, reggel azonban már a vízirendészet egyik munkatársa hívta telefonon a polgármestert, hogy kritikus mennyiségű uszadékhalmaz gyűlt össze a kompkötél előtt. Addigra viszont már komoly károk keletkeztek a komp infrastruktúrájában.

Azt azonban már most látja, hogy rengeteg munkával tudják csak helyreállítani a kompközlekedést. Pedig most is nagy szükség lenne a vízi járműre, ugyanis szarvasmarha tartók, az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai, valamint a fakitermelők is gyakran veszik igénybe a szolgáltatást. Az önkormányzat a kényszerű leállással komoly bevételtől esik el, fűzte hozzá Kerekes Attila.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bodrog

árhullám

olaszliszka

pusztítás

uszadékfa

uszadéksziget