Borzalmas pusztítást végzett a folyó, ilyet még sosem láttak: hatalmas a kár ezen a vidéken

HelloVidék   
  Megosztom
Borzalmas pusztítást végzett a folyó, ilyet még sosem láttak: hatalmas a kár ezen a vidéken

Teljesen tönkretette az olaszliszkai komp kiszolgáló berendezését a Bodrogon a mostani árhullámmal érkező brutális mennyiségű uszadék és hulladék. A helyiek állítják: soha nem láttak még ekkora uszadék szigetet, írja a boon.hu.

Még a csörlőház is „megrokkant” egy kicsit, még az ajtaját sem lehet bezárni. Az uszadéksziget fennakadt a folyó felett átívelő kötélen, azt beleengedték a vízbe, így tudták elkerülni a további károkat

- mondta el a polgármester.

Azonnal értesítették a folyó alsóbb szakaszán található települések polgármestereit, akiknek így már sikerült felkészülniük és elkerülniük a nagyobb bajt. Az olaszliszkaiak figyelmessége valószínűleg kompok, hajók, csónakok sokaságát mentette meg a károsodástól.

Nem emlékeznek, hogy korábban ilyen történt volna

Kerekes Attila kiemelte: a révészük életének fél évszázada része a folyó, ugyanis édesapja is ezt a hivatást űzte, de nem emlékszik hasonló mennyiségű uszadékra a folyó ezen szakaszán. A komp kezelője szombat este volt a folyóparton, akkor még nyoma sem volt az uszadéknak, reggel azonban már a vízirendészet egyik munkatársa hívta telefonon a polgármestert, hogy kritikus mennyiségű uszadékhalmaz gyűlt össze a kompkötél előtt. Addigra viszont már komoly károk keletkeztek a komp infrastruktúrájában.

Azt azonban már most látja, hogy rengeteg munkával tudják csak helyreállítani a kompközlekedést. Pedig most is nagy szükség lenne a vízi járműre, ugyanis szarvasmarha tartók, az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai, valamint a fakitermelők is gyakran veszik igénybe a szolgáltatást. Az önkormányzat a kényszerű leállással komoly bevételtől esik el, fűzte hozzá Kerekes Attila.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bodrog

árhullám

olaszliszka

pusztítás

uszadékfa

uszadéksziget