Mégis fehér lesz a karácsonyunk? Nagy pelyhekben hull a hó ezekben a megyékben

HelloVidék   
  Megosztom
Mégis fehér lesz a karácsonyunk? Nagy pelyhekben hull a hó ezekben a megyékben

Ha Erzsébet napján havazik, a népi jóslat szerint a karácsony is szép, hóval borított lesz, ma pedig Erzsébet napja van, és az ország több területén is nagy pelyhekben hull a hó, számolt be az Időkép.

Vasárnap virradóra szinte országszerte fagyott, helyenként -4, - 5 Celsius fokig hűlt a levegő, a leghidegebbet Mihálgygergén mérték, ott - 5,2 Celsius fokot mutatott a hőmérő.

Az érkező enyhébb légtömeg még nem vette át az uralmat a hideg felett, emiatt reggel a Bakony térségében is havazott, a csapadék pedig tolódik tovább kelet felé, a Nagy-Hideg-hegyen jelenleg hatalmas pelyhekben szakad a hó!

A 864 méter magas hegycsúcs gyorsan elkezdett kifehéredni, a kamerát itt lehet élőben követni.

Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest vármegye területén többfelé havazik, az északi országrész kapott néhány télies pillanatot. Persze a dolog nem fog sokáig tartani, hiszen már érkezik is fölénk a melegebb légtömeg.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

havazás

hóesés

időjárás

dunántúl

karácsony