Tél tábornok bedurrantotta a rakétákat: reggel Zabarban mínusz 10 foknál is hidegebb volt

MTI   
  Megosztom
Tél tábornok bedurrantotta a rakétákat: reggel Zabarban mínusz 10 foknál is hidegebb volt

Az idei ősz leghidegebb reggelén a Nógrád vármegyei Zabarban mínusz 10,5 Celsius-fokot mértek vasárnap, ennél alacsonyabb hőmérséklet eddig nem fordult elő a szezonban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Azt írták, a Kárpát-medencét elárasztó hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg hatását szombaton lehetett először érezni. A hőmérséklet már csak 2 és 8 fok közé emelkedett kora délutánra, de a hőérzeten sokat rontott az északnyugati szél, amely főleg a Dunántúlon volt erős, viharos.

Vasárnap reggelig főként a Dunántúlon, illetve a Tisza vonalának környékén alakultak ki elszórtan záporok, egyre inkább szilárd halmazállapotban, sőt vasárnap reggelre egyes helyeken centiméterekben mérhető hóréteg is kialakult

- írták.

A bejegyzéshez készített infografika szerint Kékestetőn 4 centiméter volt a hó vastagsága vasárnap reggel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nógrád

nógrád megye

zabar

országos meteorológiai szolgálat