Letarolja az országot az ónos eső: ezekre a megyékre csap le elsőként

MTI   
  Megosztom
Letarolja az országot az ónos eső: ezekre a megyékre csap le elsőként

Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye területére csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Veszélyjelzésükben azt írták, csütörtökön délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, a reggeli órákban a Dél-Dunántúlon előfordulhat gyenge ónos eső is, majd napközben az ország nagy részén eső lesz a jellemző.

Az Északi-középhegység tágabb térségében, valamint a főváros környékén kezdetben mindenhol havazás, havas eső várható, majd a déli óráktól egyre inkább ónos esőbe, fagyott esőbe, majd esőbe vált a csapadék halmazállapota, legkésőbb a magasabban fekvő területeken.

Legtovább az északi határ közelében tarthat ki a havazás, itt és az Északi-középhegység más részein általában 5-10 centiméter hóréteg várható éjfélig, de lokálisan ezt meghaladó mennyiség, akár 15 centiméternél is több is összegyűlhet. Az esti óráktól az Északi-középhegység térségében is egyre nagyobb területen tartós ónos eső váltja fel a havazást.

Megjegyezték: a várható csapadékfajták területi kiterjedése és mennyisége is nehezen előrejelezhető. A tartós, többórás ónos eső miatt csütörtökre Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ónos eső

időjárás

országos meteorológiai szolgálat