Erre senki sem számított: ők kapták idén a Nemzet Gazdásza címet

MTI   
  Megosztom
Erre senki sem számított: ők kapták idén a Nemzet Gazdásza címet

Hárman kapták meg 2023-ban Nemzet Gazdásza címet, a díjat a magyar nemzet olyan erkölcsileg fedhetetlen gazdálkodó szakembere érdemli ki, aki gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével a nemzet számára maradandót alkotott.

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Nemzet Gazdásza kitüntető cím átadóünnepségén úgy fogalmazott: "akiknek tehetségből, állhatatosságból, kitartásból több jutott, azokra felelősségből és kötelességből is több hárul.

Mindazok, akik saját és közvetlen környezetük boldogulásánál többre képesek, életútjuk példával szolgálhat valamennyiünknek

- hívta fel a figyelmet.

A Parlamentben tartott eseményen köszöntőbeszédében Feldman Zsolt arról szólt, hogy elhivatottság, elkötelezettség, innovációs képesség, generációkon átívelő tudás, a szakma iránti szenvedély és alázat jellemzi azokat a kiválasztott agrárszakembereket, akik elsőként viselhetik a Nemzet Gazdásza kitüntető címet.

De mindez a képesség még nem elég, a környezete által megbecsült, példaképnek tekintett személyiséghez szükséges, hogy emberségben is kiemelkedjen környezetéből. A szakma iránti alázat, tisztelet érezhető mindazok életútját ismerve, akik elsőként megkaphatják a Nemzet Gazdásza címet

- mondta az államtitkár.

A Nemzet Gazdászai huszonegyen lehetnek, közülük hat személyt határon túli magyar gazdálkodók közül választják.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kert

díj

ünnepség

parlament