Hoppá, készülődik a tavasz: itt-ott már virágzik a Kiskunságban a tarka sáfrány + Fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Hoppá, készülődik a tavasz: itt-ott már virágzik a Kiskunságban a tarka sáfrány + Fotók

Kora tavaszi kirándulásaink alkalmával már szemünk elé kerülhet egy-egy virágzó tarka sáfrány, közkedvelt nevén krókusz. Ez az apró, törékeny hagymagumós növény száraz homokterületek sztyepprétjein vagy az azokra telepített erdőkben, erdőszegélyeken fordul elő. Mutatjuk is, hol gyönyörködhetsz már most benne!

A tarka sáfrányok, más néven krókuszok, igen közkedveltek a kertekben és nőnap táján a boltok polcain. Azt talán már kevesebben tudják, hogy több fajuk a természetben is előfordul hazánkban. A Duna-Tisza közén a tarka sáfrány (Crocus reticulatus) él, és a Kiskunság déli részén már virágzásnak indultak az állományai, olvasható a Kiskunsági Nemzeti Park weboldalán. Kora tavaszi kirándulásaink alkalmával ugyanis már szemünk elé kerülhet egy-egy virágzó tarka sáfrány - adták Facebook-oldalukon is hírül.

Ahogy írták:

Kollégánknak már a múlt héten sikerült lencsevégre kapnia az első virágzó példányt a Madarasi Marhajárás természetvédelmi területen, illetve február 6-án Kiskundorozsma környékén is fotóztunk egy pompázó egyedet. Ez az apró, törékeny hagymagumós növény száraz homokterületek sztyepprétjein vagy az azokra telepített erdőkben, erdőszegélyeken fordul elő.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

krókusz

sáfrány

tavasz

kiskunsági nemzeti park