Csodájára járnak a hazai szakemberek: mesébe illő, különleges helyen virágzik a téltemető

HelloVidék   
  Megosztom
Csodájára járnak a hazai szakemberek: mesébe illő, különleges helyen virágzik a téltemető

A Cégénydányádi-park természetvédelmi területén egy öreg, kiodvasodott platán mohás törzsén, a földtől körülbelül 60 centiméterre egy kisebb téltemető csoport bújt elő, amihez hasonló megjelenést eddig még a hazai szakemberek sohanem tapasztaltak.

Javában virágzik már a téltemető (Eranthis hyemalis) az idén 65 éves Cégénydányádi-park természetvédelmi területén, írja Facebook-oldalán a Hortobágyi Nemzeti Park.Ahogy írják, a park megfelelő élőhelyein kisebb nagyobb foltokban pompázik sárga szirmaival ez a védett növény. Ebben az évben a tavalyihoz képest később jelentek meg a tavasz hírnökei, azonban az eddigiektől eltérően nemcsak a csupasz avart népesítették be, hanem egyes példányaik a fára is felkapaszkodtak.

Egy öreg, kiodvasodott platán mohás törzsén, a földtől körülbelül 60 centiméterre egy kisebb téltemető csoport bújt elő, amihez hasonló megjelenést eddig még nem tapasztaltak:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

téltemető

hortobágy

hortobágyi nemzeti park