Itt a nagy kérdés: visszatér még a tél februárban? A hazai meteorológusok már tudják a választ

MTI   
  Megosztom
Itt a nagy kérdés: visszatér még a tél februárban? A hazai meteorológusok már tudják a választ

Még tíz nap maradt februárból, és egyre biztosabb, hogy nem jön vissza a tél. De milyen idő várható a hónap hátralévő részében? - tette fel a kérdést az Időkép is.


 


 

Már csak tíz nap van hátra a meteorológiai télből, de vajon számíthatunk-e még télies fordulatra? Erre a kérdésre a válasz egyre inkább eldőlni látszik: nem. Tíz napnyi időtávra, ugyanis már elég biztosan ki lehet jelenteni azt, hogy az átlagosnál melegebb vagy hűvösebb időre lehet-e számítani. A legfrissebb előrejelzések pedig azt mutatják, hogy

az átlagosnál akár 5-10 fokkal melegebb hőmérsékleti tendencia február hátralévő részében is folytatódni fog.


Az Időkép előrejelzése szerint hozzánk tehát nem érkezik nagy hidegbetörés, Nyugat-Európára azonban nagyobb mennyiségű hideg levegő zúdulhat le a hét második felében. Létrejön egy magassági teknő, melyhez mediterrán ciklonok is társulhatnak a Földközi-tenger nyugati medencéjében.

Ránk nézve ez annyit jelent, hogy felerősödik a délies áramlás a Kárpát-medencében, a mediterrán térségéből érkezik majd hozzánk az enyhe, nedves levegő.

Összességében tehát gyakran szeles, csapadékos, ugyanakkor enyhe időjárásra lehet számítani a hónap hátralévő részében. A hajnali fagyoknak pedig csak epizódszerep fog jutni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejezés

február

időkép