Különleges látogató hagyott nyomot a szombathelyi Csónakázótó partján: hogy kerülhetett ide?

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges látogató hagyott nyomot a szombathelyi Csónakázótó partján: hogy kerülhetett ide?

Minden valószínűség szerint egy apró kirándulásra érkezett az az állat, mely egy fa kérgének megrágásával hagyott nyomokat maga után.

Ahogy a vaol.hu írja, egy kifejezetten sikeres visszatelepítési programnak köszönhetően ma már minden valószínűség szerint több mint 10 ezer hód élhet Magyarország vizeiben. Így nem meglepő, ha néha felbukkannak a szombathelyi Csónakázótó partján is.

Talán már sokan tudják, hogy a hódok kizárólag növényekkel táplálkoznak. A téli időszakban a zöld növények elfogyasztására kevesebb lehetőségük nyílik, így a fák kérgével is színesítik az étlapjukat. De a rágás nem csak a táplálkozást szolgálja náluk, hanem a „fogápolást” is. Amúgy a hódok folyóvizekben élnek, így a szombathelyi Csónakázótó partja nem tekinthető állandó tartózkodási helyüknek. Valószínűleg egy-két példány kirándult oda éjszaka a Perintből, vagy az Arany-patakból

- mondta a lapnak dr. Szinetár Csaba az ELTE SEK Biológiai tanszékének tanára, aki hozzátette:

fontos tudni, hogy a hódok összességében sokkal több hasznot hajtanak, mint amennyi károkozás írható a számlájukra.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hód

csónakázó-tó