Hétvégén tetőzhet a Tisza: ezeket a településeket érinti majd az áradás

MTI   
  Megosztom
Hétvégén tetőzhet a Tisza: ezeket a településeket érinti majd az áradás

Tiszaderzsnél jár az árhullám csúcsa, Szolnokon hétvégén várható a Tisza tetőzése - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) csütörtökön a honlapján.

A Tisza szerdán 10 és 12 óra között tetőzött Tiszafürednél 689 centiméterrel (688-689 centiméteren állt a vízállás 38 órán keresztül)

- írták. Jelenleg az árhullám csúcsa Tiszaderzsnél tart, felette már apad a folyó.

A vízállás csütörtök reggel 7 órakor Tiszafürednél 687 centiméter, apadó, Kisköre-alsónál 735 centiméter, Tiszaroffnál 751 centiméter, Szolnoknál 711 centiméter, Tiszaugnál pedig 542 centiméter volt, az utóbbi négy szelvényben áradás tapasztalható.

A tokaji tetőzés értékéből készített előrejelzések szerint a jelenlegi árhullám Kisköre-alsónál február 23-24-én 740 plusz-mínusz 5 centiméteres, Szolnoknál pedig február 24-25-én 730 plusz-mínusz 10 centiméteres vízállással fog tetőzni

- közölték.

Az utóbbi vízszint azt is jelenti, hogy "a hullámtéren lévő szolnoki Mentetlen üdülőövezet mélyebb fekvésű részeit elönti a folyó"

- figyelmeztettek.

A Kötivizig jelenleg a Tisza mentén Tiszafüredtől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon tart árvízvédelmi figyelőszolgálatot, összesen 373 kilométeren. Másodfokú a készültség a Kisköre és Fegyvernek, illetve Doba között, a többi szakaszon pedig elsőfokú a készenlét.

Az igazgatóság tájékoztatása szerint elsőfokú készültség van érvényben a karcagi, a kisújszállási, a kiskörei, a tiszakécskei, a kunhegyesi, a törökszentmiklósi, a cibakházi és a jászkiséri belvízvédelmi szakaszokon.

A belvízzel borított területek nagysága 3170 hektár Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, 160 hektár pedig Hevesben. A befogadókba átemelt vízmennyiség az elmúlt 24 órában 311 ezer köbmétert tett ki

- közölték.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza

áradás

tetőzés

közép-tisza-vidéki vízügyi igazgatóság

kötivizig

szolnok

üdülőhely