Hétvégén tetőzhet a Tisza: ezeket a településeket érinti majd az áradás

MTI   
  Megosztom
Hétvégén tetőzhet a Tisza: ezeket a településeket érinti majd az áradás

Tiszaderzsnél jár az árhullám csúcsa, Szolnokon hétvégén várható a Tisza tetőzése - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) csütörtökön a honlapján.

A Tisza szerdán 10 és 12 óra között tetőzött Tiszafürednél 689 centiméterrel (688-689 centiméteren állt a vízállás 38 órán keresztül)

- írták. Jelenleg az árhullám csúcsa Tiszaderzsnél tart, felette már apad a folyó.

A vízállás csütörtök reggel 7 órakor Tiszafürednél 687 centiméter, apadó, Kisköre-alsónál 735 centiméter, Tiszaroffnál 751 centiméter, Szolnoknál 711 centiméter, Tiszaugnál pedig 542 centiméter volt, az utóbbi négy szelvényben áradás tapasztalható.

A tokaji tetőzés értékéből készített előrejelzések szerint a jelenlegi árhullám Kisköre-alsónál február 23-24-én 740 plusz-mínusz 5 centiméteres, Szolnoknál pedig február 24-25-én 730 plusz-mínusz 10 centiméteres vízállással fog tetőzni

- közölték.

Az utóbbi vízszint azt is jelenti, hogy "a hullámtéren lévő szolnoki Mentetlen üdülőövezet mélyebb fekvésű részeit elönti a folyó"

- figyelmeztettek.

A Kötivizig jelenleg a Tisza mentén Tiszafüredtől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon tart árvízvédelmi figyelőszolgálatot, összesen 373 kilométeren. Másodfokú a készültség a Kisköre és Fegyvernek, illetve Doba között, a többi szakaszon pedig elsőfokú a készenlét.

Az igazgatóság tájékoztatása szerint elsőfokú készültség van érvényben a karcagi, a kisújszállási, a kiskörei, a tiszakécskei, a kunhegyesi, a törökszentmiklósi, a cibakházi és a jászkiséri belvízvédelmi szakaszokon.

A belvízzel borított területek nagysága 3170 hektár Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, 160 hektár pedig Hevesben. A befogadókba átemelt vízmennyiség az elmúlt 24 órában 311 ezer köbmétert tett ki

- közölték.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza

áradás

tetőzés

közép-tisza-vidéki vízügyi igazgatóság

kötivizig

szolnok

üdülőhely