Az év első nagy szaharai porkitörése érkezik: mutatjuk, hol lesz a legdurvább a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Az év első nagy szaharai porkitörése érkezik: mutatjuk, hol lesz a legdurvább a helyzet

A következő napokban érkezik a legtöbb szaharai por fölénk, több helyen sáros eső is előfordulhat. Pénteken több helyen eső, zápor moshatja ki a légkörben lebegő porszemcséket, leginkább a Nyugat-Dunántúlon találkozhatunk majd sáros esővel.

Az év első nagy szaharai porkitörése éri el a Kárpát-medencét a következő napokban. Jelenleg egy Földközi-tenger fölött örvénylő mediterrán ciklon kavarja fel a port Észak-Afrika felett, melyből már mi is kaptunk egy adagot - írta az Időkép.

Csütörtökön és pénteken pedig még nagyobb mennyiségben lesz felettünk a szaharai por, amit különösen napkelte és napnyugta idején válhat láthatóvá számunkra. De nemcsak a magasban, hanem autóikon, és más tereptárgyakon is találhatunk egy kis afrikai homokot, ugyanis

sőt néhol már csütörtökön is kialakulhat sáros eső.

Leginkább a Nyugat-Dunántúlon találkozhatunk sáros esővel pénteken (Fotó: Időkép)
Leginkább a Nyugat-Dunántúlon találkozhatunk sáros esővel pénteken (Fotó: Időkép)

Ami a hétvégét illeti, még ekkor is jelentős lesz a felettünk lévő por mennyisége, de ekkor főleg záporos csapadék jön, így kisebb területen fordulhat elő újabb sáros eső.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sáros eső

figyelmeztetés

időkép