Az év első nagy szaharai porkitörése érkezik: mutatjuk, hol lesz a legdurvább a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Az év első nagy szaharai porkitörése érkezik: mutatjuk, hol lesz a legdurvább a helyzet

A következő napokban érkezik a legtöbb szaharai por fölénk, több helyen sáros eső is előfordulhat. Pénteken több helyen eső, zápor moshatja ki a légkörben lebegő porszemcséket, leginkább a Nyugat-Dunántúlon találkozhatunk majd sáros esővel.

Az év első nagy szaharai porkitörése éri el a Kárpát-medencét a következő napokban. Jelenleg egy Földközi-tenger fölött örvénylő mediterrán ciklon kavarja fel a port Észak-Afrika felett, melyből már mi is kaptunk egy adagot - írta az Időkép.

Csütörtökön és pénteken pedig még nagyobb mennyiségben lesz felettünk a szaharai por, amit különösen napkelte és napnyugta idején válhat láthatóvá számunkra. De nemcsak a magasban, hanem autóikon, és más tereptárgyakon is találhatunk egy kis afrikai homokot, ugyanis

sőt néhol már csütörtökön is kialakulhat sáros eső.

Leginkább a Nyugat-Dunántúlon találkozhatunk sáros esővel pénteken (Fotó: Időkép)
Leginkább a Nyugat-Dunántúlon találkozhatunk sáros esővel pénteken (Fotó: Időkép)

Ami a hétvégét illeti, még ekkor is jelentős lesz a felettünk lévő por mennyisége, de ekkor főleg záporos csapadék jön, így kisebb területen fordulhat elő újabb sáros eső.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sáros eső

figyelmeztetés

időkép