Esőből és szélből sem lesz hiány a hétvégén: de már látni, mikor gyűri le a telet a tavasz

HelloVidék   
  Megosztom
Esőből és szélből sem lesz hiány a hétvégén: de már látni, mikor gyűri le a telet a tavasz

Jó hír annak, aki hétvégére kirándulást vagy kertészkedést tervez:  a déliesre forduló áramlással egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk, vasárnap délen ismét közel lesz a 20 fok.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken napközben egyre többfelé válik szakadozottabbá a felhőzet, valamint süt ki rövidebb-hosszabb időszakokra a nap, de még többfelé kialakulhat átmenetileg kisebb eső, zápor. Északnyugaton élénk lesz a délkeleti szél. Délután 8 és 12 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Szombaton többfelé számíthatunk napos időszakokra, de délután a Dunántúlon fölé vastagabb felhők érkeznek. Kezdetben csak néhol fordulhat elő kisebb eső, majd délután és este nyugaton, valamint délnyugaton többfelé kialakulhat eső, zápor. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti szél, keleten, északkeleten maradhat gyenge, mérsékelt a légmozgás. Reggel ismét találkozhatunk pára- és ködfoltokkal. Hajnalban -2 és +4, délután 10 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap sok felhő lesz felettünk. Kezdetben csak elszórtan, délután, este viszont már többfelé kialakulhat eső, zápor. Élénk, erős lesz a déli-délkeleti szél. Melegszik az idő, a legmagasabb hőmérséklet 11 és 20 fok között alakul.

Hétfőn erősen felhős, borult, kedden változóan felhős-napos időben lesz részünk. Mindkét nap többfelé kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar is. Sokfelé szeles időre számíthatunk. Hétfőn 11-19, kedden 10-16 fokra van kilátás.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés

tavasz