Kiadták a figyelmeztetést: őrült széllel támad a hidegfront, de vajon hoz esőt?

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: őrült széllel támad a hidegfront, de vajon hoz esőt?

Visszavesz a nyári kánikula: a Dunántúlon ráadásul nagy területen lesz erős, helyenként viharos az északi, északnyugati szél van, míg keleten csak délutántól kezd élénkülni az északira forduló szél.

Szerdán a változó vastagságú fátyolfelhőzet mellett általában sok, időszakosan szűrt, napsütés várható, valamint gomolyfelhők is képződnek, írja a Kiderül. Emellett az északnyugati határ mentén lehetnek erősebben felhős részek is. Az ország legnagyobb részén nem lesz csapadék, csak néhol fordulhat elő záporeső.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15 és 20, a Dunától keletre 21 és 27 fok között valószínű. Késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő.

A foglytatásban

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön a Dunántúl fölött lehet több fátyol- és gomolyfelhő, de csapadék itt sem várható. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban, kevés lesz a felhő az égen. Az északias szelet még többfelé élénk, északkeleten és nyugaton kezdetben erős lökések kísérhetik. Kora reggel 8 és 13, napközben 20 és 26 fok között alakul a hőmérséklet, melegebb délkeleten lesz.

Pénteken sok napsütés ígérkezik, délután növekszik meg észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet, csapadék azonban nem várható. Az északias szél nyugaton és keleten, északkeleten lehet élénk. Délután 21-26 fok valószínű.

Hétvégén is kitart a változóan felhős-napos idő, leginkább fátyolfelhők lehetnek az égen, vasárnap kevesebb. Csapadék nem várható. Szombaton az északnyugati, vasárnap a délnyugati szél támadhat fel többfelé. A csúcshőmérséklet szombaton 22 és 27, vasárnap már 25 és 30 fok között alakulhat

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hidegfront

időjárás

előrejelzés