Hamarosan befellegzik az áprilisi nyárnak: hétfőtől brutális fordulatot vesz az időjárás

HelloVidék   
  Megosztom
Hamarosan befellegzik az áprilisi nyárnak:  hétfőtől brutális fordulatot vesz az időjárás

Az elmúlt napokban nem lehetett panaszunk az időjárásra. Sok napsütés és nyárias idő. Ez azonban nem tart már sokáig, érkezik egy kemény lehűlés. Élvezzétek a korai nyarat, amíg lehet!

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap még a napsütést legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik, csapadék estig sehol sem várható. Sokfelé élénk, az ország északkeleti harmadán erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Napközben nyári időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Hétfőn az ország déli-délkeleti felén szinte zavartalan lesz a napsütés, északon, északnyugaton több lesz a felhő az égen. Egy hidegfront hatására a délután második felétől itt már záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt jégeső, felhőszakadás kíséretében. A délnyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lehet, majd késő délutántól az ország északi-északnyugati felén egyre többfelé északnyugatira fordul a szél iránya, nagy területen viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet a front előtt még 24 és 30 fok között alakul, ám késő délutántól északnyugaton, majd északon hirtelen több fokkal lehűlhet a levegő.

Kedden már sokfelé számíthatunk esőre, záporra, délen, délkeleten és néhol keleten zivatarokra is. Élénk, erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, a legmagasabb hőmérséklet 10 és 24 fok között alakul, délen, délkeleten mérhetünk még 20 fok feletti maximumokat.

Szerdán a felhős időben elszórtan még eső, zápor kialakulhat. Csak rövid időszakokra süthet ki a nap. A szeles időben már csak 12-17 fokot mérhetünk a délutáni órákban. Csütörtökön keleten eshet, máshol elszórt záporok, néhol zivatarok lehetnek a napos időszakok mellett. Erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hűvös lesz, a maximumok 9 és 15 fok között alakulhatnak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hidegfront

erős lehülés

tavasz