Sokan nem is tudják, pedig csodát művelhetünk vele a kertben: eszméletlen, mi mindenre jó a tojáshéj

HelloVidék   
  Megosztom
Sokan nem is tudják, pedig csodát művelhetünk vele a kertben: eszméletlen, mi mindenre jó a tojáshéj

Nyakunkon a paradicsom ültetés ideje, sokan pedig sajátos módon készülnek az idei ültetésre. Óriási népszerűségnek örvend a TikTokon az a videó is, amin tojáshéjak felhasználásával próbálják a legtöbbet kihozni az idei szezonból, azért hogy elkerüljék a paradicsomok megbetegedését.

Egész évben gyűjti a tojáshéjat az a népszerű Tiktokker, aki nemrég erről egy videóban mesélt követőinek. Az otthonkertbarkács oldalán fellelhető felvételen jó látszik, ahogy a paradicsom ültetés közeledtével, hogy törik egészen apróra és darálják le a tojáshéjat, azért, hogy megakadályozzák a csúcsrothadást a paradicsomoknál.

Ahhoz, hogy ezt megelőzzük nem kell más, mint egy papírdoboz, amibe beleszórjuk a tojáshéjakat, majd lábbal széttörjük őket, ezután pedig egy darálóval még apróbbra daráljuk a tojáshéjakat. A kész, ledarált tojáshéjat egy befőttesüvegbe tegyük, amiből minden tőhöz egy evőkanálnyit szorjunk, azért, hogy elkerüljük a csúcsrothadást.

Amióta én ezt használom azóta ilyen problémám nem volt. Előtte mindig belefutottam ebbe a betegségbe

- hívta fel a figyelmet a népszerű Tiktokker.

A videós mindenkit arra bíztat, hogy alkalmazza nyugodtan a módszerét, mivel így könnyen elkerülhetjük ezt a súlyos betegséget. Ehhez nem kell más csak pár tojáshéj, amit a fenti mód alapján daráljunk le, és helyezzük a paradicsomtővéhez ültetés előtt.

@otthonkertbarkacs gyűjtöm egész évben a tojáshéjat és így a paradicsom ültetés közelettével, apróra töröm és le is darálom hogy a növények minnél könnyebben felntidják venne ezzel elkerülve a csúcsrodhadást a ca hiányt, amióta ezt használom nem volt ilyenfajta hiánybetegségem a paradicsomoknál. #diygarden #diyproject #diy #praktika #kert #tavasz #tojás #egg #eggs #tojáshéj #tojáshéjpor #daráló #gyűjtés #csúcsrothadás #rothadás #ca #calcium #calciumhiány #palánta #palánták #paradicsom #palántázás #plantok #planttok #tomato #tomate #garden #gardening #garten #gartenarbeit ♬ eredeti hang - otthon, kert, barkács

A tojáshéj a fentieken kívül még számos más dologra is kiválló vállasztás lehet. Az összezúzott tojáshéj remekül alkalmazható kártevők irtására, bőrpuhítónak, tisztítószerként vagy madáreleségként is.

A tojáshéj kiválló megoldás lehet a kiskertekben felbukkanó kártevők ellen is. Ha az összetört tojáshéjat szétszorjuk a növények alatt a földön azzal megakadályozhatjuk azt is, hogy a csigák lelegeljék minden zöldség- vagy fűszernövényünket.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kert

paracdicsom

ültetés

tojáshéj