Sokan nem is tudják, pedig csodát művelhetünk vele a kertben: eszméletlen, mi mindenre jó a tojáshéj

HelloVidék   
  Megosztom
Sokan nem is tudják, pedig csodát művelhetünk vele a kertben: eszméletlen, mi mindenre jó a tojáshéj

Nyakunkon a paradicsom ültetés ideje, sokan pedig sajátos módon készülnek az idei ültetésre. Óriási népszerűségnek örvend a TikTokon az a videó is, amin tojáshéjak felhasználásával próbálják a legtöbbet kihozni az idei szezonból, azért hogy elkerüljék a paradicsomok megbetegedését.

Egész évben gyűjti a tojáshéjat az a népszerű Tiktokker, aki nemrég erről egy videóban mesélt követőinek. Az otthonkertbarkács oldalán fellelhető felvételen jó látszik, ahogy a paradicsom ültetés közeledtével, hogy törik egészen apróra és darálják le a tojáshéjat, azért, hogy megakadályozzák a csúcsrothadást a paradicsomoknál.

Ahhoz, hogy ezt megelőzzük nem kell más, mint egy papírdoboz, amibe beleszórjuk a tojáshéjakat, majd lábbal széttörjük őket, ezután pedig egy darálóval még apróbbra daráljuk a tojáshéjakat. A kész, ledarált tojáshéjat egy befőttesüvegbe tegyük, amiből minden tőhöz egy evőkanálnyit szorjunk, azért, hogy elkerüljük a csúcsrothadást.

Amióta én ezt használom azóta ilyen problémám nem volt. Előtte mindig belefutottam ebbe a betegségbe

- hívta fel a figyelmet a népszerű Tiktokker.

A videós mindenkit arra bíztat, hogy alkalmazza nyugodtan a módszerét, mivel így könnyen elkerülhetjük ezt a súlyos betegséget. Ehhez nem kell más csak pár tojáshéj, amit a fenti mód alapján daráljunk le, és helyezzük a paradicsomtővéhez ültetés előtt.

@otthonkertbarkacs gyűjtöm egész évben a tojáshéjat és így a paradicsom ültetés közelettével, apróra töröm és le is darálom hogy a növények minnél könnyebben felntidják venne ezzel elkerülve a csúcsrodhadást a ca hiányt, amióta ezt használom nem volt ilyenfajta hiánybetegségem a paradicsomoknál. #diygarden #diyproject #diy #praktika #kert #tavasz #tojás #egg #eggs #tojáshéj #tojáshéjpor #daráló #gyűjtés #csúcsrothadás #rothadás #ca #calcium #calciumhiány #palánta #palánták #paradicsom #palántázás #plantok #planttok #tomato #tomate #garden #gardening #garten #gartenarbeit ♬ eredeti hang - otthon, kert, barkács

A tojáshéj a fentieken kívül még számos más dologra is kiválló vállasztás lehet. Az összezúzott tojáshéj remekül alkalmazható kártevők irtására, bőrpuhítónak, tisztítószerként vagy madáreleségként is.

A tojáshéj kiválló megoldás lehet a kiskertekben felbukkanó kártevők ellen is. Ha az összetört tojáshéjat szétszorjuk a növények alatt a földön azzal megakadályozhatjuk azt is, hogy a csigák lelegeljék minden zöldség- vagy fűszernövényünket.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kert

paracdicsom

ültetés

tojáshéj