Ezt nem fogod elhinni: tilos vasárnap füvet nyírni ezen a magyar településen

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt nem fogod elhinni: tilos vasárnap füvet nyírni ezen a magyar településen

Mivel a jó időnek köszönhetően, sokan kezdték el az aktuális kerti munkákat, ide értve a fűnyírást is, így a a budapestkornyeke.hu megnézte, hogy milyen csendrendeletek vannak érvényben az egyes agglomerációkban.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy általában tilos a 90 decibelnél hangosabb tevékenységek végzése este 8 és reggel 6 óra között, de a legtöbb agglomerációs településen még szombaton 8-tól 18 óráig is megengedett a fűnyírás.

Viszont a lap megtalálta azt a települést, ahol a legszigorúbb a szabályozás: ez pedig nem más, mint Páty. A 10 ezer lakosú településen vasárnap az önkormányzat egyáltalán nem engedélyezi a zajkeltést, így a fűnyírást sem. Szombaton este 8-ig lehet zajongani, hétköznapokon pedig 8 és 20 óra között kell megoldani a zajos munkákat.

Persze van, ahol lazábbak a szabályok, viszont súlyosabb a büntetés is. Például Érden közepesen erős a szabályozás. Itt hétköznap 8-19 óra között, szombaton és munkaszüneti napokon pedig 9-12 óra között lehet zajongani, vagyis Érden nyugodtan lehet füvet nyírni vasárnap délelőttönként.

Ha valaki Érden megsérti a szabályokat, nem csak szembe kerül a közösségi együttélés alapvető szabályaival, hanem jogkövetkezményekre is számíthat. Egy önkormányzati rendelet alapján ugyanis aki nem megfelelő időpontban nyírja a füvet, vagyis zajong, az helyszíni bírságot kaphat a nyakába, nem is keveset. Magánszemély 50 – 200 ezer forint közötti összegre, jogi személy, vagyis egy cég pedig akár 1 millió forintos bírságra számíthat

- írta meg a lap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zajkeltés

zajongás

fűnyírás

csendháborítás

csendrendelet

agglomeráció