Most vásárolnál gyümölcsfa csemetét? Erre figyelj, hogy ne verjenek át az árusok

HelloVidék   
  Megosztom
Most vásárolnál gyümölcsfa csemetét? Erre figyelj, hogy ne verjenek át az árusok

Az ültetési anyagok minősége és megbízhatósága a kiskertekben is ugyanolyan fontos, mint a professzionális ültetvénytelepítések esetén. Éppen ezért gyümölcsfa vásárlásakor érdemes olyan gyümölcsültetési anyagot választani, amelyen megtalálható az alábbi adatokkal ellátott címke.

Mire is figyeljünk a címkén?

  • a faj, a nemes és az alanyfajta neve,
  • a termelő faiskola megnevezése, és növényegészségügyi regisztrációs száma,
  • a növényútlevél felirat,
  • a kategória (magasabb szaporítási fokozatú Certifikált- kék színű címke, vagy tünetmentes C.A.C citromsárga színű lehet),
  • a növényegészségügyi állapot (vírusmentes, -tesztelt, tünetmentes),
  • a címke sorszáma, valamint
  • az Európai Unió zászlója.

További fontos választási szempont, hogy a növény szemmel látható problémáktól (például kiszáradástól, durva sérülésektől) mentes, valamint megfelelő fejlettségű és méretű legyen.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyümölcsfa

gyümölcsfa vásárlás

ültetés

gyümölcsfa ültetés