Elárulta titkát a sztárkertész: ezzel a módszerrel garantált a siker a kertedben

Agrárszektor   
  Megosztom
Elárulta titkát a sztárkertész: ezzel a módszerrel garantált a siker a kertedben

Bár a gyümölcsösökben idén nem okozott olyan komoly károkat a fagy, mint az elmúlt években, azért a gyümölcstermesztőknek volt néhány álmatlan éjszakája.

Az elmúlt hetek időjárása rendkívül kiszámíthatatlannak bizonyult: ha az egyik hét elején még nyárias melegben és a hónaphoz képest rekord hőmérsékletekben lehetett részünk, könnyen megeshetett, hogy a hét második felére akár 15 Celsius-fokot is esett a hőmérséklet, és a hajnali fagyok sem voltak ritkák. Ilyen körülmények között pedig ember legyen a talpán, aki tudja, milyen munkákra készüljön a kertjében, vagy hogy mire és hogyan készítse fel a növényeit - írja az Agrárszektor.

És bár Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke szerint a gyümölcsösökben idén végül nem okozott olyan komoly károkat a fagy, mint az elmúlt években, azért a gyümölcstermesztőknek volt néhány álmatlan éjszakája. Hasonló helyzetben voltak a méhészek, akiknél a megszokottnál gyengébb egészségi állapotú méhcsaládok és a kiszámíthatatlan, és az átlaghoz képest 3-4 héttel előrébb tartó időjárás okozott problémákat.Bőven van mit csinálni a kertben májusban

Megyeri Szabolcs beszélt arról is, hogy most kell megadni a növényeknek a szükséges tápanyagokat is, az öntözéssel kapcsolatban pedig hozzátette, hogy különösen a szeles időre kell most odafigyelni. Ha van szél, akkor sokat kell öntözni, különösen az új telepítéseken, mivel ezek könnyebben kiszáradhatnak.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy mely károkozók jelenlétére lehet idén fokozottan számítani, akkor KATT a teljes cikkre!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kert

kártevő

öntözés

időjárás