Felejtsd el a hagyományos kerítést: ezzel a módszerrel egy halom pénzt spórolhatsz

HelloVidék   
  Megosztom
Felejtsd el a hagyományos kerítést: ezzel a módszerrel egy halom pénzt spórolhatsz

Egy új házépítés során mindig nagy dilemma, hogy milyen kerítést válasszunk. Bár a magas, erős kerítés jó választás lehet a biztonság szempontjából, ám ha jobban szeretnénk adni a külcsínre, akkor ideális választásként szolgálhatnak a dús sövények, amelyek amellett, hogy védik a privát szféránkat rengeteg előnnyel is rendelkeznek. Ezek a kerítések nemcsak védik birtokunkat a kíváncsi szemek elől, de vonzza az állatokat is, évszaktól függően pedig mindig más-más hatást kölcsönözhet otthonunknak.

De mi is az az élő növénysor?

Az élő növénysor, vagy élő kerítés kialakítást tekintve ugyanolyan módon funkciónál, mint a hagyományos fa, vagy vaskerítés. Egyes mezőgazdasági területeken szélfogónak is nevezik őket. A legtöbb ilyen sövény kisebb fákból, vagy cserjékből áll. Az élő sövénynek ugyanakkor rengeteg előnye van.

  • Meghatározza az ingatlan széleit, hagyományos kerítés felállítása nélkül
  • Ugyanolyan jól funkcionál, mint más kerítés, megakadályozza, azt, hogy bárki is behatolhasson otthonunkban
  • Hosszútávon jelentős mennyiségű pénzt lehet vele megtakarítani
  • Esztétikailag sokkal barátságosabb, természetes külsőt kölcsönöz otthonunknak

A HelloVidék most összeszedett hat igazán különleges növényt, amelyekből ideális kerítést álmodhattunk. Lássuk őket!

Babérmeggy

Egy csodaszép cserjéről van szó, ami nagy, fényes leveleivel télen-nyáron takarja és díszíti kertedet. Örökzöld cserje, mely sűrű ágrendszere miatt kiválóan alkalmas sövénynek.Nevezik még “közönséges babérmeggynek” is, latin neve “Prunus laurocerasus”.

Levele fényes, bőrszerű, élénkzöld színű. Bogyója a madarak számára ehető, ránk nézve viszont a növény minden része mérgező. Egyes fajtái gyorsan nőnek, és terebélyes, 5-6 méter széles és magas bokorrá fejlődnek.

Ár

Prunus laurocerasus 'Elly' – Babérmeggy

  • 7.990 Ft

Boróka

Ha nem rendelkezünk nagy telekkel, akkor jó választásnak bizonyulhatnak a Borókák. Ezek a kétlaki növények nagyon jó szárazságtűrők, amely meszes és mészmentes talajon egyaránt megél. Rendkívül alkalmazkodóképes és ennek megfelelően igen változékony is.

Ha szereti a madarak társaságát az udvarban, akkor nem fog csalódni, mivel a madarak egész évben élvezik bogyóit. Fontos kiemelni, hogy az egyes tűleveleket kettő–hét évenként hullatja le. Hazánkban május közepén virágzik. Teljesen télálló.

Ár

Juniperus communis 'Gold Cone' – Arany ír boróka

  • 6.190 Ft

Juniperus chinensis 'Blue Alps' - Kínai boróka

  • 4.290 Ft

Juniperus chinensis 'Stricta' - Kínai boróka

  • 4.990 Ft

Boxwood cserje

A Buxus microphylla 'Faulkner', más néven Faulkner boxwood, egy népszerű örökzöld cserje a Buxaceae családban. A mesterséges bukszus tökéletesen illeszkedik dekorációjába, és egy kis zöldet hoz a környezetébe. Ez a kiváló minőségű és nagyon valósághű mesterséges cserje - fa nem igényel különösebb karbantartást, és hosszú élettartammal rendelkezik.

Ár

Vertical Buxus műanyag zöldfal buxuslevelekkel (100x100 cm)

  • 26 990 Ft

Orgona sövény

Ha Ha egy élő kerítést szeretne tavaszi virágokkal, próbáljon ki egy orgonasort. Az olyan fajták, mint a törpe koreai lila, a Syringa meyeri „Palibin”, amelyek a 3–7. zónában ellenállnak, csak öt láb magasra nőnek meg. A virágzás utáni késő tavaszi metszéssel szűkebb szélességet vagy rövidebb magasságot tarthat fenn.

Ár

Illatos orgona sövény

  • 2 370 Ft

Kék magyal

Ez egy örökzöld cserje, mely a közönséges magyal és a ráncoslevelű magyal hibridje. Lassú növekedés jellemzi, valamint kétlaki növény, jó pollenadója a ’Blue Prince’ fajta. Fényes, kékes-zöld levelei, fogazottak, szúrósak, nagy díszítőértékkel bírnak. A fajtát kissé szétterülő, bokros forma jellemzi.

A kék magyal egy igazán különleges hibrid növény, melynek formája nagyban függ a fajtától. Mivel kétlaki növény, ezért ha a termésében is szeretnénk gyönyörködni, akkor női- és hímivarú növényt is telepíteni kell. A ’Blueprincess’ fajta szélesebb, kerekded és lassú növekedésével könnyen elhelyezhető a kertben.

Ár

Ilex aquifolium 'Alaska' – Magyal (termős)

  • 6.590 Ft

Ilex crenata 'Bullata' – Csipkéslevelű magyal

  • 4.690 Ft

Aranycserje

A kerti aranyfa vagy Aranycserje felálló ágrendszerű évelő növény, melyet a köznyelvben tévesen "aranyesőnek" és "aranyvesszőnek" is neveznek és az olajfafélék (Oleaceae) családjába tartozik. Évi növekedése 20-25 cm. Rendkívül edzett növénynek számít, amit városi parkokba is bátran ültethetnek a kertépítők.

Ár

Forsythia x intermedia 'Goldrausch' – Aranycserje

  • 3.990 Ft

Forsythia intermedia 'Nimbus'® – Aranycserje

  • 4.990 Ft

Forsythia x intermedia 'Lynwood' - Aranycserje

  • 4.990 Ft

Forrás: familyhandyman.com

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kert

sövény

növény

dísznövény